• DOLAR 32.443
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2448.629
  • ...
Çınar Köylerinde Yeni Yol ve İçme Suyu Çalışmaları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı köylerde 2011 yılında yapılmış olan yollar ve 2012 yılında yapılacak olan köy yoları hakkında Çınar Kaymakamı Serdar Köse ile görüş alışverişinde bulundu.

 

İlk olarak 2011 yılında 1. asfalt çalışması yapılan Karabudak köyü yolunu inceleyerek, yetkililere bu yıl 2. asfaltın yapılması talimatı veren Toprak, daha sonra Ortaviran köyü ile Alancık köyleri arasına 1. kat asfalt yapılacak olan 8 km uzunluğundaki köy yolunu inceledi. Buradaki incelemelerini tamamladıktan sonra Alancık köyüne geçti. Alancık köyündeki vatandaşlarının taleplerini dinleyen Vali Toprak, Çınar Kaymakamı Köse'ye su yetersizliği olan Alancık köyüne 2012 yılı programında incelemeler yapılarak uygun görülen yere sondaj vurulmasını istedi.

 

Alancık köyü vatandaşlarının isteği üzerine Mazıdağı - Balpınar arasındaki 1.5 km uzunluğundaki bağlantı yolunu inceleyen Vali Toprak, söz konusu yolun 2012 yılında stabilize olarak açılacağını müjdeledi.

 

Yeni Trafolar Köyleri Rahatlatacak
Toprak, bu yıl Şükürlü Köyüne 25 MVA'lık trafo ve Bismil Koğuk'a tarafına da 100 MVA'lık trafo yapılacağını belirterek, "Yapılacak yeni trafolar sayesinde sulamadan kaynaklanan enerji dalgalanması daha az yaşanacak ve bu trafolar o bölgeleri rahatlatınca buradaki enerji sıkıntılarıda azaltacaktır" dedi. Ayrıca yetkililere Ballıbaba köyündeki vatandaşların elektrik sıkıntısının giderilmesi için gerekli malzemelerin bakımlarının yapılması ve içme suyunun kontrol edilmesini isteyen Toprak, 2012 yılında stabilize çalışması yapılacak olan Bayırkonak Köyü ile Gümüştaş Köyü arasındaki yolun 2013 yılında da asfalt yapılması için çalışacaklarını ve ayrıca Halıören köy yolunda oluşan çukurların düzeltileceğini belirtti.

 

Yeşiltaş köyünden ayrıldıktan sonra incelenen yol üzerindeki Harabe köyüne geçen Vali Toprak ve beraberindekiler vatandaşların okul ihata duvarı için bulundukları talep üzerine yetkililere gereken malzemelerin verilmesi talimatında bulundu. Vali Toprak daha sonra Biramehmetağa köyü, Gümüştaş köyünü ve Karasungur köylerini ziyaret ederek, elektrik, okul ve içme suyu sıkıntılarının giderilmesi konusunda yetkililerle görüştü.

 

Vali Toprak, Karasungur köyünden ayrıldıktan sonra Özyar Köyü ile Bellitaş köyü arasındaki yapılacak olan 8 km stabilize yolu, Yıllarca köyü ile Yarımkaş köyü arasındaki yapılacak olan 7 km uzunluğundaki 2. kat asfalt yolu ve Benekli Taş köyü ile Karaçevre köyü arasında yapılacak olan 8 km uzunluğundaki 1. kat asfalt yolları üzerinde değerlendirme ve görüşmeler yaptı.

 

Son olarak da Sur Kaymakamlığına bağlı Kırmasırt köyündeki Kırmasırt İlköğretim Okuluna gitti. Okul durumu ile ilgili genel bilgi alan Vali Toprak, okul ulaşımı ile mezrası arasındaki yol problemi için 1,5 km uzunluğundaki yolun yapılması ve anasınıfı konusunda da fizibilite çalışmalarının yapılması talimatını vererek köyden ayrıldı. (Osman İçli - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir