• DOLAR 32.474
  • EURO 34.752
  • ALTIN 2434.44
  • ...
Sağlık Personellerine Yapılan Saldırılar Kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman 10 No'lu Aile Sağlığı Merkezi (ASM) önünde saat 12.45'te Batman Tabip Odası, Batman SES Şubesi ve Batman Sağlık-Sen Şubesi tarafından ortak basın açıklaması yapıldı. Yapılan basın açıklamasını Batman Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Selahattin Oğuz okudu.

 

30 yıldır sürdürülmekte olan çatışmalı durumun toplumu cinnet geçirir hale getirdiğini belirten Oğuz, "Şiddet toplumun bütün tabakalarına yayılmıştır. İnsanların birbirini öldürmeleri günlük olağan bir durum haline gelmiştir. Bu sebepten her gün ülkenin değişik şehirlerinde kadın cinayetleri işlenmektedir" şeklinde konuştu.

 

04.05.2012 tarihinde 10 No'lu Alile Sağlığı Merkezinde bir doktor ve bir hemşirenin esnek mesai saatlerinde fiziki saldırıya uğradıklarını kaydeden Oğuz, " Daha önceleri de ifade ettiğimiz gibi şiddete zemin hazırlayan ve halkımıza da hizmet anlamında pratikte bir karşılığı olmayan aile hekimliği sistemindeki esnek mesai uygulamasından derhal vazgeçilmelidir" ifadelerini kullandı.

 

Oğuz, Yetkililere Çağrımız; sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarında hekimlerin/sağlık çalışanlarının şikayeti gerekmeksizin kamu davasının açılması ve gerekli sürecin başlatılması yasal bir zorunluluktur. Yine bu anlamda sağlık çalışanlarına yönelik saldırıyı bir tutuklama gerekçesi saymalarını talep ediyoruz" dedi.(Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir