• DOLAR 32.557
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2458.321
  • ...
Şanlıurfa'da Şehit Ubeydullah Anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Saat 21.00'de Mustazaf Der Şanlıurfa Şubesi binasında düzenlenen hatim ve mevlit programında Ömer Soyaslan Hoca, şehit Ubeydullah ve şehadete binaen bir konuşma yaptı.

Soyaslan Hoca, "Şehit, gönül huzuru ile canını ve malını Allah yolunda sarf eder ve onun yolunda harcar… Şahadeti anlamak içinde iman ve sadakate sarılmamız lazım… Şahadeti anlamak için âşık olmak gerekir, âşık olan insanlar şehadeti anlayabilir. Çünkü aşk kendinden geçmektir Allah'a ulaşmaktır. Âşık maşukuna ulaşmak için her türlü yolu dener. Bizim de yegâne maşukumuz Allah'tır. İşte bu aşkı elde edemeyen bir insan şahadeti anlayamaz. Şahadet yarına ulaşmak için en güzel vasıtadır. Şehit Ubeydullah kardeşimiz hiçbir mazeret dinlemeden gecesini gündüzüne katarak İslami hizmetlere koşmuş, İslam düşmanlarının tehditlerine aldırış etmemiş ve bu uğurda canını feda ederek şahadet şerbetini içen bir kardeşimiz idi… Allah (CC) şahadetini kabul etsin. Onun makamını âli etsin. Allah şehitlerin yolunu sürdürmeyi hepimize nasip etsin" dedi.

Program şehit Ubeydullah için okunan hatim için hatim duası ile devam etti. Ardından Şanlıurfa kardeşler ilahi ve mevlit ekibi, şehit Ubeydullah için mevlit ve ilahiler seslendirdi. Yüzlerce vatandaşın katıldığı programa dernek binası dar gelirken salon ve koridor gelen vatandaşlarla doldu taştı. Zaman zaman duygulu anların yaşandığı programda gelenlere hurma ve çeşitli ikramlarda bulunuldu. (Ali Durmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir