• DOLAR 32.904
  • EURO 35.193
  • ALTIN 2450.5
  • ...
Şehid Ubeydullah Cizre`de  Anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Ubeydullah Durna Cizre Mustazaf-Der tarafından düzenlenen bir programla anıldı.
 
Mustazaflar ile Dayanışma Derneği Cizre Şubesi 05.05.2011 tarihinde Hakkari`nin Yüksekova ilçesinde Yüksek Seçim Kurulunun bazı milletvekilinin adaylık işlemlerini veto etmesi nedeniyle gerginlik çıkaran BDP/PKK yandaşları tarafından Mustazaf Der Yüksekova Şubesine gerçekleştirilen bir saldırı sırasında uzun namlulu silahla vurularak katledilmişti.
 
Cizre Mustazaf Der şehadetinin birinci yıldönümünde Durna için bir anma programı düzenledi. Programda Durna`nın hayatı sinevizyon gösterimi ile anlatıldı.
Anma programında bir konuşma yapan Cizre Mustazaf Der Başkanı Ferhan Dündar, şehadetin ufuklarını aydınlattığını belirterek "Kardeşimiz Ubeydullah Durna hayatını mağdurlara,muhtaçlara adadı,çalışkanlığını şehadetiyle taçlandırdı… Şehitlerin yolu yolumuzdur. Rabbim rahmet etsin." dedi.
 
Anma programında günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Bülent Hoca da, Ubeydullah Durna`nın hayatından kesitler sunarak devam ettiği konuşmasında "Kimi hak yolda canını verdi,kimi de beklemektedir.Ubeydullah verdiği sözünde durdu, Allah rahmet etsin." İfadelerini kullandı.
 
Bülent Hoca "Hayatımızı şehitlerin hayatına benzeyecek şekilde dizayn etmeli ve İslami hassasiyetlere sahip çıkmalıyız. Bu uğurda her türlü fedakarlıktan kaçınmamalıyız. Kul vazifemizi icra ederken mal ve canımızı yüce Allah için feda edip ahrette yüce Allah bu hal üzerine kavuşmayı arzu etmeliyiz." Şeklinde konuştu. (Tahirhan Osal- İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir