• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Batman'da Sağanak Yağış Hayatı Felç Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman'da öğle saatlerinde başlayan sağanak yağmur hayatı felç etti. Şehrin birçok noktasında olduğu gibi kentin en işlek caddesi olan Diyarbakır Caddesi'nde de yağmur nedeniyle göl oluştu. Yeraltı şebekesi yağışlar nedeniyle iflas ederken kanalizasyonlardan taşan atık sular caddeyi istila etti.

 

Batman da 14.20 sıralarında başlayan ve 20 dakika kadar yağan sağnak yağmur yeraltı şebekesinin durumunu gözler önüne sererken sokalar sulardan geçilemez hale geldi. Yeraltı şebekesinin yetersizliği nedeniyle rögarlardan taşan kirli sulardan yayılan kötü kokular nedeniyle vatandaşlar yetkililere tepki gösterdi.

 

Kentin alt yapısının yetersizliği nedeniyle ilgili kurumlara tepki gösteren Canan Çelik adlı bayan "Bu ne rezalet birkaç dakika yağan yağmur yüzünden karşıdan karşıya geçemiyoruz. Şehrin alt yapısı işte bu kadar" diyerek tepkisini dile getirdi.

 

Sağanak yağışlar sırasında incelemelerde bulunmak için Batman'da bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, kentin alt yapı yetersizliğini görerek merkezi ve yerel yönetimlerin bu soruna bir çözüm bulmaları gerektiğini söyledi. (Muhyeddin Beyca-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir