• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
"Yeni Anayasa Toplumun Her Kesimine Deva Olamaz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KÜTAHYA - Dumlupınar Üniversitesi Öğrenci Konseyinin Bilinçli Gençlik Kulübünün düzenlediği Yeni Anayasa Neden Gerekli? Adlı konferansa Saadet Partisi Genel başkanı Prof Dr Mustafa Kamalak katıldı.

 

Konferansın başında Anayasa tarihinden bahseden Kamalak; "Bu anayasa 18 defa değiştirilmiştir bunun yanında yüzlerce madde değişmiş, değişen bu maddelerden onlarcası ise defalarca değişime uğramıştır. Günümüzdeki anayasa yamalı bohça haline gelmiştir. Yamalı anayasamız 18 defa değiştirilmesine rağmen dayatmacı ruhunu değiştirmemiştir, dayatmacı ruhu hep diri kalmıştır. Bundan dolayı değiştirilmelidir" dedi.

 

Kamalak; "Anayasayı kimin veya kimlerin değiştirdiği önemli değildir. Önemli olan nasıl oluşudur. Sanmayalım ki yeni anayasayla bütün problemler çözüm bulacak, yeni anayasa toplumda her kesimin derdine deva olamaz. Yeni anayasa sarsılmayacak sütunlar üzerine kurulmalıdır. Bunlar adalet, demokrasi ve özgürlük sütunlarıdır.

 

"Yeni anayasa toplumun bütün kesimini içine almalı. Üniversite hocalarının, STK'ların, öğrenci komisyonlarının, partilerin fikirleri alınmalı bu fikirler mecliste toplanmalıdır. Her bir vatandaş anayasada kendini bulmalıdır" diyen Kamalak; "Ucu açık kavramlara yer verilmemeli. Laiklik ucu açık bir kavramdır. Bu kavramdan dolayı binlerce insan mağdur olmuştur. Yeni anayasa her fert için demokratik, adil ve özgürlükçü olmalıdır. Anayasada değiştirilmeyen maddeler sonraki nesle ipotek koymak anlamına gelir" dedi. (Serdar Aktaş - İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir