• DOLAR 32.7
  • EURO 35.227
  • ALTIN 2446.445
  • ...
İslam'ın Aile'ye Bakışı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam'ın Aileye Bakışı ile ilgili panel düzenledi. Panele konuşmacı olarak Yazar Sema Maraşlı katıldı.

 

Rabbim Bizi Yaratırken Elimize Mutluluk Reçetesini Vermiştir
Daha önce Feminist olduğunu ancak şimdi o fikirlerden vazgeçtiğini belirten Maraşlı, "Günümüzde evlilik ile ilgili çok sorunlar yaşıyoruz. Elimizde Kur'an ve sünnet gibi bir nimet varken bizim bu sorunları yaşamamız çok üzüntü verici. Bunun en büyük nedeni de İslam'ı çok iyi anlamamızdan kaynaklanıyor bence. Avrupalıları bakıyoruz aynen yaşadıkları sorunları bizler de yaşıyoruz adamların dini bizden farklı bizim bu sorunları yaşamamamız lazım çünkü mükemmel bir dinimiz var Rabbimiz bizi yaratırken elimize mutluluk reçetesini vermiştir" dedi.

 

Fıtrat Gereği Bir Bayan İle Erkek Eşit Olamaz
Nisa süresindeki "Allah'ın insanlardan bir kısmını diğerlerine üstün kılması sebebiyle ve mallarından harcama yaptıkları için erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudur. Onun için sâliha kadınlar itaatkârdır'' şeklindeki ayeti hatırlatan Maraşlı, "Bu yüzden bir erkek ile bayanın eşit olması mümkün değildir çünkü fıtratları aynı değildir. Bu yüzden evde söz hakkı erkeğindir. Mesela iletişim noktasında kadın üstün yaratılmış. Fakat kadın bu özelliği İslami bir çizgide kullanması gerekiyor.

 

Kadın ve Erkek Birbirine Zıt Yaratılmış
Rabbimiz her şeyi zıddıyla yaratmış kainatta yer gök birbirine zıttır. Alla'hu Teala dışında her şeyin zıddı vardır. Kadın ve erkek birbirine zıt yaratılmış. Zıtları nasıl uyuşturmak için çalışmamız lazım aynılaştırmak için değil ona çok dikkat etmek lazım. Allah Resulü buyuruyor ki: "Kadınlaşan erkeklere lanet olsun, erkekleşen bayanlara lanet olsun'' çünkü bütün sistem zıtlık üzerine kurulmuş. Bizim toplumda anne babaların yaptığı en büyük hatalardan bir tanesi de kız çocuklarına erkek özellikleri aşılamaktır. Kimse bunu demiyor sen yarın eş olacaksın, çocuk büyüteceksin, topluma örnek olacaksın. Ama Arap kadınları daha 9-10 yaşlarında bu saydığım özellikleri aşılamaya başlıyorlar ve kültür olarak bir kadın gibi yetiştiriyorlar biz de ise öyle değil maalesef" diye konuştu.

 

İyi Kadınlar İtaatkardırlar
Maraşlı, Nisa süresinde dediği gibi: "…İyi kadınlar itaatkardırlar'' Allah'a güveni tam olan bir bayan bunu uygular. Çünkü Allah'u Teala reislik fıtratını erkeğe vermiştir. Ama maalesef günümüzde kızlara okuyun ve çalışıp kendinize bakın psikolojisi empoze edilmiş. Mesela sizler ilahiyat okuyorsunuz sizin alanınız çok daha geniş İslami yollarda da bu işi yapabilirsiniz. Mesela İslami derneklerde vakıflarda bu mesleğinizi yapabilirsiniz. Çünkü daha çok dışarıda çalışmak erkeğin fıtratında var. Bakın batıdan sözde kadın hakları diye bazı şeyler getirildi neye yaradı Allah aşkına zaten yarasaydı onlara yarardı mesela İngiltere'de 3 milyon kadın şiddete maruz kalmış bu mu sizin kadın haklarına verdiğiniz önem. Günümüz televizyonlarının çoğu Yahudi destekli kanallardır bu yüzden maalesef kızlarımızı çok kötü yönde eğitiyorlar. Elinizden geldiği kadar bu tür kanallardan uzak durun" diyerek sözlerini bitirdi. (M. Enes İmir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir