• DOLAR 34.288
  • EURO 37.511
  • ALTIN 2917.089
  • ...
Depremzede Öğretmenlere 50 Konut
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti spor ve sanat camiasının katkılarıyla Van'a yapılacak olan konutların protokolü imzalandı. Van Valisi Münir Karaloğlu ile hayırsever işadamı Mahmut Metozade arasında imzalanan protokole göre Kalecik mevkiinde inşa edilecek 50 adet konut, 80 metrekare olacak ve çelik konstrüksiyondan yapılacak. Vali Karaloğlu, protokol sonrasında işadamı Mahmut Metozade ve futbolcu Efe Abdullah Yıldız ile konutların yapımına katkı sağlayacak hayırseverlere teşekkür etti.

 

"Konut Sayısını Arttırmayı Düşünüyoruz"
Yıldız, imza sonrası kısa bir açıklama yaptı, "Depremden 10 gün sonra bir araya gelerek, 'Van'a ne yapabileceğimizi konuştuk. Kendi aramızda yaptığımız fikir alışverişinde öğretmenlere ev yapalım fikri ortaya çıktı. Daha sonra Van'a gelerek Sayın Valimizle görüştük. Sağ olsun bize arsa konusunda ve yapılacak işlerde yardımcı olacağı sözünü verdi. İlk etapta bu yardımlaşmayı futbolcularla birlikte planladık. Daha sonra sanatçılar ve yorumcular da bu kampanyaya katılmak istediklerini belirtti. İşadamları da bize destek olmaya başladı. 80 metre karelik 50 adet ev ile başlıyoruz. İnşallah konut sayısını artırmak istiyoruz" dedi.

 

9 şiddetindeki depreme dayanıklı olarak yapılacak olan öğretmen konutlarının; yeni eğitim-öğretim yılında hizmete gireceği bildirildi. (Sedat Karatay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir