• DOLAR 34.272
  • EURO 37.438
  • ALTIN 2918.231
  • ...
Bakan Cevdet Yılmaz Batman'da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, sabah saatlerinde uçakla geldiği Batman'dan helikopterle Silvan'a giderek Silvan Barajı temel atma törenine katıldı. Silvan programının ardından Batman'a dönen Bakan Yılmaz, saat 13.45'te valiliği ziyaret etti. Bakan Yılmaz'la birlikte Batman Milletvekili Ziver Özdemir, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Oya Eronat ve Cuma İçten valilik ziyaretinde hazır bulundular.

 

İlk olarak söz alan Batman Valisi Ahmet Turhan, Bakan Yılmaz'ın batman'a gelişinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Batman Organize Sanayi Bölgesi (OSB) hakkında bakana bilgi veren Turhan, Batman'ın tekstilde epey mesafe aldığını söyledi.

 

Daha sonra söz alan Bakan Yılmaz, bölgede ve ülke genelinde hükümet olarak çok önemli projelere imza attıklarını belirterek, özellikle sağlık, eğitim ve kalkınma alanında adımlar attıklarını ifade etti. Batman'ın kendileri için çok önemli bir il olduğunu ve dinamik bir yapıya sahip olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Batman'ın kalkınması için temel önceliğin eğitim ve sağlıkta ciddi adımlar atıldı. Vali Bey'i tebrik ediyorum" şeklinde konuştu. Silvan Barajı'nın devasa bir proje olduğunu ve 4 bakanın temel atma törenine katıldığı söyledi.

Valilikten Mado'ya geçen Bakan Yılmaz ve beraberindekiler burada öğle yemeğini yedikten tekstil kentte incelemede bulunduktan sonra Siirt' karayoluyla gideceği öğrenildi. (Veysi Demir, Muhyeddin Beyca - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir