• DOLAR 34.267
  • EURO 37.377
  • ALTIN 2913.337
  • ...
"İhlâs ve Samimiyet"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman'da camiler bu hafta da cemaatin yoğun katılımıyla dolup taştı. Bu hafta hutbelerde "İhlâs ve Samimiyet" konusu ele alındı.

 

Yüce Allah'ın, insanları ve cinleri kendisine kulluk yapmak için yarattığı belirtilen hutbede, kulluğun nasıl ve ne şekilde olacağını göstermek için Allah'ın sayısız Peygamberler ve Kitaplar gönderdiği ifade edildi.

 

Allah'ın bizden yapmamız gereken bütün ibadetlerde ve hayatımızda samimi ve ihlâslı olmamızı istediği dile getirilen hutbede, İhlâs'ın tarifi şu şekilde yapıldı: "İhlas: Şirk ve riyadan, batıl inançlardan, kötü duygulardan, çıkar hesaplarından ve genel manada gösteriş arzusundan kalbi temizlemek, her türlü hayırlı işlere iyi niyetle yönelmek ve her durumda yalnızca Allah'ın rızasını gözetmek demektir. İhlâsın zıddı ise riyakârlık yani gösteriştir. İhlâs, bütün ibadetlerin ana sermayesi ve garanti belgesidir."

 

Kuran'ın bizatihi kendisinin ihlâs kitabı olduğu ve 112. Surenin adının İhlâs Suresi olduğu hatırlatılarak, "Allah bize, adını anmamızı, bütün gönlümüzle kendisine yönelmemizi, dini yalnız O'na has kılarak yalvarmamızı emreder" denildi.

 

İhlâstan uzak olan insanların amellerinde riyakârlık olduğu ve yapılanlar amellerin Allah rızası için değil, başkalarına şirin görünmek olduğu vurgulanan hutbede, "Bizler de Müslüman olarak; iman ve ibadetlerimizde ihlâslı olalım. Kalplerimizi her türlü şirk, küfür, nifak ve riyakârlıktan uzak tutalım. İbadetlerimizi zamanında ve eksiksiz yapalım. Her şeyden önemlisi de samimi duygularla yapalım" çağrısı yapıldı.(Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir