• DOLAR 34.275
  • EURO 37.358
  • ALTIN 2912.937
  • ...
Aile Huzuru Cuma Hutbesinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Son zamanlarda artan aile için huzursuzlukların işlendiği hutbede, ailenin toplumu tutan kale olduğu belirtilerek, bu kalenin günümüzde korunması gereken en önemli kurumların başında geldiği vurgulandı.

 

Gelecek nesillerin sağlam bir aile yapısı oluşturması için çaba gösterilmesi gerektiği ifade edilen hutbede, sağlıklı nesillerin yetişmesinin sağlıklı ailelere bağlı olduğu belirtilerek, "Aile hayatı kurmak isteyen, tercih edeceği kişideki maddi ve fiziki özelliklerin iyi olmasını istemesinden daha fazla ahlaki özelliklerin iyi olmasını istemelidir. Çünkü fiziki yapı yaşlanmakta, maddi güç ise bitebilmektedir. İnsanla kalıcı olan ise ahlaktır. Bu sebeple eş ararken, Efendimizin (s.a.s) "ahlaklı olanı tercih ediniz" tavsiyesini yeniden hatırlayalım. Ayrıca çocuklarımızı evlendirirken de, kendi tercihlerimizi dayatmak yerine Efendimizin şu hadisini benimseyelim. "Kolaylaştırın, zorlaştırmayın, müjdeleyin, nefret ettirmeyin." (Buhari)" denildi.

 

Ailede huzur ve mutluluğun devam etmesi için yapılması gerekenlerin de anlatıldığı hutbede şöyle denildi: "Ailemiz, yakın ve uzak akrabalarımız hakkında ne söyleyeceğimize, ne zaman, nerede ve nasıl konuşacağımıza dikkat etmeliyiz. Çünkü bir doğrunun doğru olması yetmez. Ayrıca doğru bir zamanda, doğru bir yerde, doğru bir kişiye, doğru bir üslupla söylenmesi gerekir.

 

Hayatın her safhasında karşımıza çıkabilecek ailevi problemlerin çözümünde, aile içindeki iletişim, sevgi ve saygı, fedakârlık, hoşgörü, sadakat ve dayanışma en büyük ilaçtır.

 

Felaketlere sebebiyet veren büyük yangınlar, küçük kıvılcımlarla başlar. Kıvılcımları ise bir bardak su söndürebilir. Şunu unutmayalım ki; günümüzde birçok boşanma çok basit sebeplerle gerçekleşmektedir. Bu sebeple küçük fedakârlıklarla halledebileceğimiz bir anlaşmazlığı aileyi sarsacak büyük bir mesele haline getirmeyelim. Dünyadaki cennet nimetinin, aile olduğunu unutmayalım.

 

Gelin! Evimizi, yuvamızı birer ömür törpüsü yerine cennet bahçesi haline getirelim. Gelin! En iyi eş, en iyi ana-baba, en iyi akraba, en iyi komşu olalım. "Kendimizi ve ailemizi yakıtı insanlar ve taşlar olan (Cehennem) ateşinden koruyalım." (Tahrim 6)" (MesutGözlü - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir