• DOLAR 34.261
  • EURO 37.399
  • ALTIN 2919.533
  • ...
Tamirat Çalışmaları Hızlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Bir yandan binalara verilen hasar tespit raporlarına çeşitli itiraz sesleri yükselirken, diğer yandan verilen raporlara rıza gösterenlerin binalarında başlattıkları tamir çalışmaları aralıksız devam ediyor.

 

Özellikle orta hasarlı binalarda binaların güçlendirilmesi yönünde başlatılan çalışmalar çerçevesinde binanın taşıyıcı elemanları olan kolon ve kirişlerin kesinlikle hasar almamış olması göz önünde tutuluyor. Kılcal çatlak denilen çok ince çatlakların özellikle kirişlerde bulunması durumunda ise bunlara çeşitli takviyeler uygulanıyor.

 

Takviye ve güçlendirme yöntemi olarak en çok, kolonların etrafını saracak şekilde demir ve beton ile desteklenmesi geliyor.

 

Yıkılan duvarların yerine perde duvar olarak tabir edilen duvarları yaparak uygulanan yöntem ise en güvenilir güçlendirme şekli.

 

İpekyolu Caddesi üzerinde bulunan ve Van'ın en fazla rağbet gören öğrenci yurtlarından İpekyolu Talebe Yurdunun hasar alan ve tamirat çalışmalarına başlanan binasında da, tüm duvarların yıkımının ardından perde duvar yöntemi ile güçlendirme yapılacak. (Mahmut Aytekin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir