• DOLAR 34.179
  • EURO 37.135
  • ALTIN 2975.588
  • ...
Diyarbakır Basınından Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde yaşanan gelişmeler yerel gazetelere şöyle yansıdı.

Özgür Haber: Süt Dağıtımı Durduruldu
Milli Eğitim, Gıda Tarım ve Hayvancılık ile Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü 'Okul Sütü Akıl Küpü' projesinin ilk gününde dağıtılan sütten içerek zehirlenme belirtisi ile hastaneye kaldırılan öğrenci sayısının açıklandığı gibi 315 olmadığı belirlendi. Özgür Haber'in araştırması sonucunda zehirlenen gerçek çocuk sayısının 681 olduğu ortaya çıktı. Yaşanan zehirlenme olaylarının ardından, 'okul sütleri' tahlil için laboratuara gönderilirken, tahlil sonucu açıklanıncaya kadar okullardaki süt dağıtımı durduruldu. Bekleme süresinde okullara gönderilen sütlerin muhafazasının sorun olduğu öğrenildi.

Madenler Vur-Kaç Taktiği İle İşleniyor
Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odaları Birliği (TMMOB)'a bağlı Maden Mühendisleri Odası Diyarbakır Şube Başkanı Mustafa Doğu, Diyarbakır'daki madenlerin durumunu Özgür Haber'e değerlendirdi. Doğu, bölgedeki madenlerin gerçekten var olan yasal çerçevede çalıştırılmadığını ve kullanılmadığını ifade ederek, bunların tamamen vur-kaç taktiği ile işlendiğini söyledi.

Cezaevi Gerçeği Bilinmeden Çözülmez
Diyarbakır Askeri Cezaevi Gerçekleri Araştırma ve Adalet Komisyonu (DACGAAK ) üyeleri, hazırladıkları raporu, 12 Eylül döneminde Diyarbakır Askeri Cezaevi'ndeki işkence iddialarıyla ilgili soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına verdi.

Yeni Yurt Gazetesi: 78'ler Girişimi, Savcılığa Ön Raporunu Sundu
Diyarbakır Askeri Cezaevi Gerçekleri Araştırma ve Adalet Komisyonu heyeti, 3 yıldan bu yana üzerinde Diyarbakır 5 No.lu Cezaevi'nde 1980-84 arası yaşanan süreçle ilgili yapılan çalışmanın 600 sayfalık ön raporunu savcılığa sundu.

Tepkiler Devam Ediyor
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortak projesiyle, ilköğretim okullarında 5'inci sınıfa kadar toplam 7 milyon 200 bin öğrenciye süt dağıtımına başlandığı gün birçok öğrencinin rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmasına tepkiler sürüyor.

Kitap Fuarı
Diyarbakır, 22-27 Mayıs tarihleri arasında ''Diyarbakır 3. Kitap Fuarı''na ev sahipliği yapacak. TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ'den konuya ilişkin olarak yapılan açıklamaya göre, Türkiye Yayıncılar Birliği'nin işbirliğiyle ''Diyarbakır 3. Kitap ve Eğitim Fuarı'' düzenlenecek. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir