• DOLAR 34.178
  • EURO 37.201
  • ALTIN 2938.298
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman yerel gazetelerinde 04 Mayıs 2012 Cuma günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Batman Basın.Com; `Kur`an Nesli Platformu`nun Umre Tarihi Belirlendi`
Kur`an Nesli Platformu`nun yaptığı sınavlarda dereceye girerek Umre seyahati hakkı kazanan yarışmacıların 15 Haziran 2012 tarihinde kutsal topraklara gönderileceği açıklandı.

`Roboskili Öğrenciler Moral Gezisi Kapsamında Batman`a Geldiler`
Roboski Katliamında hayatını kaybeden 35 köylünün yakınları ve okul arkadaşları moral gezisi kapsamında Hasankeyf ve Batman`a geldi.
Batman Mezopotamya Gazetesi; `Gazeteciler "3 Mayıs Dünya Basın

Özgürlüğü" Gününü Kutladı`
Batman Mezopotamya Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti (BM-YGC) kahvaltılı basın toplantısıyla "3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü"nü kutladı. Toplantıda, basın ve ifade özgürlüğünün Türkiye`de hala tartışma konusu olduğu belirtildi.

`Peygamber Sevdalıları Platformu`ndan Sağlıkçılara Plaket`
Batman Peygamber Sevdalıları Platformu, Batman Mevlüd Alanında düzenlenen "Hebibe Xweda Âlemlere Rahmet Hz Muhammed (s.a.v)" isimli "Kutlu Doğum" etkinliğine katkılarından dolayı sağlık kurumlarına teşekkür plaketi verdi.

Batman Pusula Gazetesi; `Polise Taciz Ateşi`
Batman Kuyubaşı TOKİ`de bir binaya giren ve hırsız oldukları tahmin edilen kişiler, ihbar üzerine olay yerine gelen polislere taciz ateşi açtı. Olayda yaralanan olmazken hırsızlar karanlıktan yararlanarak izlerini kaybetti.

`Batman İHL`den Bir Derece Daha`
Mardin`in Kızıltepe ilçesinde düzenlenen Kur`an-ı Kerim`i Güzel Okuma Yarışması Bölge Finalinde 10 ilin birincileri yarıştı. Yarışmada Batman Anadolu İmam Hatip Lisesi`nden Muhammed Şalumlu üçüncü oldu.

Batman Gazetesi; `Turhan Okul İnşaatlarını Gezdi`
Vali Ahmet Turhan, inşaatları devam eden Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Gültepe İlköğretim Okulunda incelemelerde bulundu. Yapılan inşaatlarda Müteahhitlerden bilgi alan Vali Turhan, öğrencilerin güvenliklerinin ön planda tutulması gerektiğini vurgularken bu anlamda gerekli eksikliklerin giderilmesi talebinde bulundu.

Batman Postası; `Vali Turhan `3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü`nü Kutladı`
Vali Ahmet Turhan, basının görevini özgürce yaparken, bireylerin hak ve hürriyetlerine ve kişilik haklarına da özenle dikkat etmesi gerektiğini belirterek, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü" gününü kutladı.

`Yeraltından Geçecek Dendi, Kablolar Örümcek Ağı Gibi!`
Bir ve ikinci caddede yapılan yeni düzenlemeyle elektrik kablolarının yeraltından geçeceği söylenirken, dün yapılan çalışmada elektrik kablolarının binaların üzerinden geçmesi esnafı şok etti.

Batman Barış Gazetesi; ``Katliam`ın Çocukları Antik Kenteydi!`
29 Aralık 2011 tarihinde Şırnak`ın Uludere İlçesi`ne bağlı Ortasu (Roboski) Köyü`nde, F-16 savaş uçaklarının bombalaması sonucu 35 köylü yaşamını yitirmişti.

`Turhan, önce güvenlik`

Vali Ahmet Turhan, inşaatları devam eden Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Gültepe İlköğretim Okulu`nda incelemelerde bulundu.

Batman Medya Gazetesi; `TOKİ`de Hareketli Gece`
Kuyubaşı TOKİ konutlarında bir eve hırsız girdiği yönündeki ihbar üzerine olay yerine giden polis otosuna yönelik taciz ateşi, emniyeti alarma geçirdi.

`DDY`den Ot Uyarısı`
Devlet Demir Yolları, bölgeden geçen demiryolu güzergâhlarında bulunan otlarla kimyasal mücadele yapılacağını belirterek vatandaşları uyardı.

Batman Doğuş Gazetesi; `Kur`an Nesli Platformu`nun Umre Tarihi Belirlendi`
Kur`an Nesli Platformu`nun yaptığı sınavlarda dereceye girerek Umre seyahati hakkı kazanan yarışmacıların 15 Haziran 2012 tarihinde kutsal topraklara gönderileceği açıklandı.

`Kurtalan Ekspresi Artık Kurtalan`a Kadar Gidecek`
Ankara-Diyarbakır-Ankara arasında sefer yapan Güney-Kurtalan Ekspresi artık Kurtalan`a kadar gidecek.

Batman Umut Gazetesi; `Peygamber Sevdalıları Platformu`ndan Sağlıkçılara Plaket`
Batman Peygamber Sevdalıları Platformu, Batman Mevlüd Alanında düzenlenen "Hebibe Xweda Âlemlere Rahmet Hz Muhammed (s.a.v)" isimli "Kutlu Doğum" etkinliğine katkılarından dolayı sağlık kurumlarına teşekkür plaketi verdi.

Batman Duruş Gazetesi; `Batman`da Trafik Kazası: 2 Yaralı`
Batman`da bir minibüsün takla atması sonucu, biri ağır iki kişi yaralandı. Edinilen bilgilere göre, dün gece saat: 03.00 sıralarında Güneykent Mahallesi Hoşgörü Caddesi üzerinde hızlı bir şekilde giden bir minibüs, sürücüsünün kontrolü kaybetmesi sonucu takla attı.

Batman Çağdaş Gazetesi; `Cezaevinde neler oluyor?`
Cezaevini karıştıran mektup! 270 kişi kapasiteli olmasına rağmen 790 kişinin yattığı Batman M Tipi Cezaevinde papaz kaçırma olayına karışan bir tutuklunun mektubu üzerine harekete geçen Batman Barosu, konuyu Cezaevi izleme kuruluna iletti. C. Başsavcılığı ile Baro Kadın komisyonu da mektuptaki ilginç iddiaları araştırıyor.

`Basın, Şeffaflığın Teminatıdır`
3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü günü`nü nedeniyle il yöneticileri emekçileri unutmadı. Vali Ahmet Turhan, basının demokratik ve çağdaş toplumların vazgeçilmez kurumlarının en başında geldiğine dikkat çekti. (M.Sait Çelik-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir