• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Anneler Günü`nün En Anlamlı Misafirleri`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Srebrenitsa`da Temmuz 1995 yılında işlenen soykırım kurbanlarının yakınlarını bir araya getiren ``Srebrenitsa ve Jepa Anneleri`` Derneği Başkanı olan, aynı zamanda soykırımda kocasını, oğlunu, kız kardeşini ve yakın akrabalarından 22 kişiyi kaybeden Munira Subaşiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Anneler Günü" nedeniyle Başbakanlığın davetlisi olarak 12 Mayıs`ta Türkiye`de bulunacaklarını belirtti.

Anneler Günü nedeniyle Türkiye`ye davet edilmiş olmalarının anlamlı olduğunu ifade eden Subaşiç, kendisiyle birlikte Türkiye`ye Srebrenitsalı annelerden soykırımda kocasını, çocuklarını ve akrabalarından 65 kişiyi kaybeden Kada Hotiç`in de gideceğini kaydetti.

Saraybosna`da daha önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan`la bir araya geldiğini anımsatan Subaşiç, Türkiye`ye düzenleyeceği ziyaretten dolayı büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Daha önce torunuyla birlikte Türkiye`ye gittiğini ifade eden Subaşiç, Türk ve Boşnaklar arasındaki yakın bağlara bu ziyaretinde tanık olduğunu kaydetti.

11 Temmuz 1995 yılında Srebrenitsa`ya giren Bosnalı Sırpların eski askeri lideri Ratko Mladiç`in komutasındaki birlikler, burada birkaç gün içinde 8 bin üzerinde Boşnak katletmişti.

Srebrenitsa`daki Boşnak erkek ve 14 yaş üstü çocuklar, Bosnalı Sırp birliklerinin komutanı Ratk Mladiç`e bağlı birliklerce 11 Temmuz 1995 yılında, sığındıkları Hollandalı birliklerin elinden alınarak otobüslere ve kamyonlara doldurulup götürüldükleri ormanlık alanlarda, kapatıldıkları fabrikalarda katledildi. Srebrenitsa yakınlarındaki 13 ayrı toplu mezarda binlerce Boşnak erkeğe ait ceset bulundu. Srebrenitsa`da katledilen 8 bin 372 Boşnak`tan 2 bininin cesedi ise hala bulunamadı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir