• DOLAR 34.944
  • EURO 36.745
  • ALTIN 2979.98
  • ...
"Eğitim süreci sadece okulla sınırlı kalmalıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Kenan Çaplık, Milli Eğitim Bakanlığının 2019-2020 eğitim ve öğretim yılında özel öğretim kurslarının kapatılacağı kararı ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in okul saatlerinin illere göre değişebileceği açıklamasını değerlendirdi.

Çaplık, 2018-2019 ikinci eğitim-öğretim yılının tüm öğrenci ve öğretmenlere hayırlar getirmesini temenni etti.

Öğrencilerin çok erken saatlerde okula gidip, çok geç saatlerde de okuldan eve dönmelerinin bir takım sıkıntılar oluşturduğunu söyleyen Çaplık, öğrencilerin rahatlıkla okula gidip gelmelerine yönelik bir zeminin hazırlanması gerektiğini belirtti.

Özel eğitim kurslarının ailelere büyük bir külfet getirdiğini, eğitim sürecinin sadece okulla sınırlı kalması gerektiğini dile getiren Çaplık, okulun dışında ikinci bir eğitime ihtiyaç duyulmaksızın öğrencilerin eğitim hayatlarını sürdürmeleri gerektiğine vurgu yaptı.

Erken saatlerde okula gitmenin ve yine geç saatlerde okuldan eve gelmenin bazı sorunları da beraberinde getirdiğini aktaran Çaplık, "Yeni dönemde okul saatlerinin düzenlenmesiyle ilgili bazı çalışmalar söz konusudur. Öğrencilerimiz özellikle ikili eğitim yapılan okullarda çok erken saatlerde okula gitmek zorunda kalıyorlar ve yine geç saatlerde okuldan dönmek durumunda kalmaktadırlar. Bu çerçevede bazı sıkıntıların ortaya çıktığını, ailelerimizin, çocuklarımızın bu sıkıntıları aşmada zorlandıklarına şahit oluyoruz." dedi.

"Çocuklarımız rahat bir ortamda ders görmelidir"

Öğrencilerin okul saatleriyle ilgili herhangi bir zorlukla karşılaşmaması gerektiğini vurgulayan Çaplık, "Çocuklarımızın en erken saat 08.00'de derse alınmasının uygun olacağını düşünüyoruz. Yine geç vakte kalmadan çocuklarımızın rahatlıkla eve gelebilecekleri bir zamanın tayin edilmesinin çok yerinde olacağını düşünüyoruz. Elbette bunun kolay olmadığını da biliyoruz. Fakat idarecilerimizin buna bir çözüm getirerek çocuklarımızın çok rahat bir ortamda ders görmelerini sağlamalarını istiyoruz. Ayrıca ders esnasında da bir zorlukla karşılaşmadan çocuklarımızın evlerine dönebilmelerinin zemininin hazırlanması taraftarıyız." diye konuştu.

"Okul dışında bir eğitime ihtiyacın duyulmasına izin verilmemeli"

Özel eğitim kurslarının kapatılacağı kararı ile ilgili konuşan Çaplık, özel eğitim kurslarının ailelere büyük bir külfet getirdiğini, bu yüzden eğitim sürecinin sadece okulla sınırlı kalması gerektiğini kaydetti.

Hem öğretmen yetersizliğinin hem de eğitimdeki eksikliklerin giderilmesi gerektiğine işaret eden Çaplık, "Milli Eğitim Bakanı'nın 2019-2020 eğitim ve öğretim yılında özel öğretim kurslarının kapatılacağıyla ilgili beyanatı söz konusudur. Eğitimciler Cemiyeti olarak biz şuna inanıyoruz ki kesinlikle eğitim süreci sadece okulla sınırlı kalmalıdır. Okulun dışında ikinci bir eğitime, ikinci bir çalışmaya ihtiyaç duyulmaksızın öğrencilerimizin eğitim hayatlarını sürdürmelerini istiyoruz. Eğer okul yetersizse okulların yetersizliği giderilmelidir. Eğer öğretmenler yetersizse öğretmenlerin eğitim süreçleri yeniden ele alınmalı, düzenlenmeli ve öğretmenlerimizin yetkin olabileceği bir performansa getirilmeleri gerekir." ifadelerini kullandı.

"Çocuklarımızın yıpratılmasına fırsat verilmemelidir"

Okulda görülen eğitimin kalite düzeyinin artırılması gerektiğini belirten Çaplık, konuşmasının devamında şunları söyledi: "Sürekli çocuklarımızın bir yarış havası içerisinde okulda, dershanede, eğitim kursunda eğitime tabi tutulması, psikolojilerinin bozulmasına neden oluyor. Onun için sadece okulda görülen eğitim yeterli olmalıdır. Bu eğitim ise kaliteli, nitelikli ve kabul edilebilir bir düzeyde olmalıdır ve bununla yetinilerek çocuklarımızın daha fazla yıpratılmasına fırsat verilmemelidir. İkinci dönemin bütün eğitim camiasına, öğretmen ve çocuklarımıza hayırlı olmasını temenni ediyoruz." (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir