• DOLAR 32.501
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2422.894
  • ...
Venezuela`da yüzbinler Maduro`ya destek için sokağa indi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Venezuela'nın 61'nci Kurtuluş Günü Kutlamaları kapsamında yüzbinlerce kişi farklı kentlerde Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya destek için sokaklara indi.

Başkanlık Sarayı önünde toplanan kitleye konuşan Devlet Başkanı Maduro, "Tüm diplomatik personelin ülkeyi terk etmeleri için 72 saat süre tanıyan diplomatik notu imzalamaya devam ediyorum. Bu cumhurbaşkanlığı sarayına, Venezüella'da anayasa başkanını seçenlerin, sadece insanların verdikleri oylarla ulaştık. ABD'nin emperyalist hükümeti, bir darbe yoluyla ülkemizin çıkarlarına kukla bir hükümet kurma operasyonunu yürütüyor. Ama halkın iradesi geçerli olacak." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Maduro'yu telefonla aradı

Maduro, Meydan'da yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telefonla kendisini aradığını ve desteklerini ilettiğini ifade etti. Maduro, Türkiye'ye desteklerinden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek Türkiye'ye konuşma yaptığı meydandan selam yolladı.

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yaptığı açıklamada, "Cuhurbaşkanımız, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu arayarak, 'Maduro kardeşim!Dik dur, yanındayız." dediğini açıkladı.

Hangi ülke kimi destekledi?

Bolivya, Küba, Meksika, Rusya ve Türkiye, Maduro'yu Venezuella devlet başkanı olarak tanıdıklarını ve desteklediklerini açıkladı.

Kanada, Brezilya, Paraguay, Kolombiya, Arjantin, Peru, Ekvador, Kosta Rika,  Şili ve Guatemala ise ABD Başkanı Trump'un 'geçici başkanı' Juan Guaido'yu tanıdıklarını ve destek verdiklerini açıkladı. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir