• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Hilvanlı öğrenciler Avrupa`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Hilvan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri  "Okul Öncesi Dönemde Drama Eğitimi İçin Avrupa'yız" projesini uygulamak için projenin ilk adımı olan Prag'a uçtular. 

Söz konusu okulun Çocuk Gelişimi bölümünde okuyan öğretmen ve öğrencilerin, Avrupa'nın muhtelif şehir ve okullarında gözlemlerde bulunup oralarda okul öncesi eğitimin nasıl olduğunu yerinde görüp Türkiye'deki eğitim sistemiyle karşılaştıracakları belirtiliyor.

Projeyi uygulamak üzere 18 öğrenci, 3 refakatçi öğretmen ile Çek Cumhuriyeti, İtalya ve Romanya ülkelerini gezecekler.

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turgut, "İlçe Kaymakamımızın liderliğinde son yıllarda müdürlüğümüzde Ar-Ge Biriminin kurulması ile Hilvan'da oluşan proje kültürü ile birlikte öğretmenlerimizin mesleki becerilerini geliştirici, okullarımızın donanımlarını artırıcı, özellikle dezavantajlı bölgeler başta olmak üzere ilçemiz genelindeki tüm okullarımızda akademik başarıyı yükseltmeye yönelik pek çok proje üretilmekte ve yürütülmektedir. 2018 yılı içerisinde Hilvan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin Mesleki Eğitim alanında hazırladığı Okul Müdürü Veli Sonkur ve öğretmen Müzeyyen Bayık'ın rehberliği ile  'Okul Öncesi Dönemde Drama Yöntemleri için Avrupa'dayız' projesi ile toplam 18 öğrencimiz, 3 refakatçi öğretmeni ile birlikte Çek Cumhuriyeti, İtalya ve Romanya'ya hareketlilik düzenleyerek bu ülkelerdeki kurslara katılım göstereceklerdir. Lisemizde Çocuk Gelişimi bölümünde okuyan öğrencilerimiz Avrupa'da alacakları kurslar ile mesleki donanımlarını artıracaklardır. Projemiz aracılığıyla Eğitim 2023 hedefleri doğrultusunda hem meslek liselerimizin, hem de erken çocukluk eğitimi veren okullarımızın eğitim kalitelerini yükseltmeyi hedeflemekteyiz." ifadelerini kullandı. (Ramazan Şefkatlı-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir