• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İkisi görme engelli 29 kadın hafızlık icazeti aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kürdistan Diyanet İşleri Bakanlığına bağlı Erbil'deki 'Kürdistan Merkezi'nde 29 kadın hafızlık icazetlerini aldı. Hafızlık icazetini alanlar arasında görme engelli 2 kardeş de bulunuyor.

İcazet töreninde bir konuşma yapan Diyanet İşleri Bakanlığının Hafızlık Bölümü Başkanı Ömer Reşid, Erbil'de birçok merkezde hafızlık eğitimi verdiklerini, önümüzdeki mart ve eylül aylarında da başka icazet merasimlerinin olacağını söyledi.

Reşid, "Büyük ve küçük olmak üzere 29 bayan Kur'an-ı Kerim'in tamamını ezberledi. Bu hafizelerden 2'si görme engelli Fatma ve Zeynep adında iki kardeştir. Bunların yaşları 20 ve 21 olup görme engelli olmalarına rağmen kursun en zeki öğrencileridir. Bu da Allah'ın bir ayetidir. Bir nimeti alsa da onun yerine başka bir nimet veriyor. Başka bir grup ise mart ayında icazetlerini alacaklar. Eylül ayında ise başka bir grup hafızlıklarını bitirecekler. Erbil'deki başka bir merkezimizde ise şu anda 19 bayan Kur'an'ı ezberlemişlerdir. Diyanet İşleri Bakanlığın çalışmaları sonucu şu anda Kürdistan'ın il ve ilçelerinin genelinde Kur'an ve hafızlık kursları kurulmuştur." ifadelerini kullandı.

2011 yılında İran'da düzenlenen hafızlık yarışmasına katılan 61 ülke arasında 3'üncü olduklarını söyleyen Reşid, bu yıl İran ve Mısır'da düzenlenecek olan hafızlık yarışmasına katılmak için davetiye aldıklarını belirtti. (İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir