• DOLAR 32.316
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2451.257
  • ...
DOĞRU SÖYLEDİ KRİZE NEDEN OLDU
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Bugün insanlar ülkelerini tek edip Avrupa'ya geliyorsa bunun sorumlusu en başta Fransa'dır. Fransa onlarca Afrika ülkesini sömürmeyi hiçbir zaman bırakmadı.

"AB Fransa'ya ve Fransa gibi Afrika'yı yoksullaştırarak bu insanların ülkelerini terk etmesine yol açan tüm ülkelere yaptırım uygulamalı. Çünkü Afrikalılar Afrika'da olmalı, Akdeniz'in dibinde değil." sözleri ile Afrika`daki Fransız sömürgeciliğinin sonuçlarına dikkati çeken İtalya Başbakan Yardımcısı Luigi Di Maio'nun bu ifadeleri Fransız devletini kızdırdı.

Fransa'yı Afrika'yı sömürmek ve göçü tetiklemekle suçlayan konuşmalarının ardından İtalya'nın Fransa Büyükelçisi Fransa Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Muhtemelen Fransızlar İtalyan büyükelçiye kullanılan bu dilin iki ülkenin menfaatlerine hizmet etmediğini söyleyeceklerdir. Zira Fransızlar siyasette mahirdir

Oysa Fransa İtalyan elçiyi bakanlığa çağırma yerine İtalya`nın 2. Dünya Savaşı öncesinde işgal ettiği Eritre, Somali Habeşistan`daki vahşetinden bahsetseydi belki de daha diplomatik bir harekette bulunmuş olacak, Afrika halkları ise geçmişte kendilerine zulmeden barbarlıktan biraz daha haberdar olacaktı

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir