• DOLAR 34.268
  • EURO 37.418
  • ALTIN 2920.018
  • ...
Van Basınından Haber Başlıkları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van ve ilçelerinde son 24 saat içerisinde meydana gelen ve Van`dan yayın yapan yerel gazete ve haber sitelerinde öne çıkan önemli haber başlıkları şöyle:

VANOLAY GAZETESİ:
Hangi İşçinin Bayramı

Her yıl 1 Mayıs denildiğinde kimi cenahlarda tedirginlik yaşanırken kimilerinde de mal bulmuş harami misali fırsatı değerlendirme planları yapılır ve bu planlar üzerine bina edilmiş kirli emellere ulaşmak için türlü oyunlar sahnelenirdi.

Karşıdan Karşıya Korkarak Geçiyorlar
Depremzedeler için Van Gölü`nün kenarına kurulmuş olan Edremit Konteynır Kenti sakinleri karşıdan karşıya geçerken yoğun araç trafiğinden dolayı tedirginlik yaşarken, bazen de ciddi tehlikeler atlatıyorlar.

VANHAVADİS: Bunlar 9. Sınıf İşçi
Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan işçiler ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutlarken, inşaat işçileri ise kendileri için ekmek parasının daha önemli olduğunu söylediler.

Onların Tek istekleri Kadro
Van`da, taşerona bağlı olarak çalışan işçiler, 1999 yılında yaşanan Marmara Depremi’nin ardından Gölcük ve Düzce’de çalışan geçici işçilere kadro verildiğini iddia ederek, “Depremden dolayı dağıtılan kadroların aynısını istiyoruz” dediler.

ŞEHRİVAN GAZETESİ:
Deprem değil YÖK yıktı

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencileri YÖK’ün geçtiğimiz günlerde pedagojik formasyon alarak öğretmenlik hakkı kazanan öğrenciler ile ilgili kararı iptal etmesini protesto etti.

MERKÜR HABER: Emekçi Bayramında, Emekçiler Unutuldu
Van`da kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan işçiler `1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü`nü kutlarken, inşaat işçileri ise kendileri için ekmek parasının daha önemli olduğunu söylediler.

VANHABER TV Van`da Konut Başvuruları Başladı
Başbakanlık Afet Acil Durumu Yönetimi (AFAD) Başkanlığı, depremden sonra başlayan kesin hasar tespit raporlarının açıklanmasının ardından Van merkezde konut hak sahipliği başvurularını almaya başladı.

YYÜ Adını Değiştiriyor
Yüzüncü Yıl Üniversitesi İsim değişikliğine giderek Van Yüzüncü yıl Üniversitesi olarak değişiyor.

YYÜ Öğrencilerinden Protesto Eylemi
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Fen Edebiyat Fakültesi öğrencilerinden oluşan bir grup, pedagojik formasyon alınarak öğretmenlik yapabilmelerinin önünün tıkanmasını protesto ettiler. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir