• DOLAR 32.654
  • EURO 35.394
  • ALTIN 2477.585
  • ...
Hamas: Mescid-i Aksa`ya dokunmayın!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal rejiminin Mescid-i Aksa`ya ve kutsallığına dokunmasının bedelini çok ağır ödeyeceğini ifade etti.

Mescid-i Aksa`da dün yaşananlar konusunda açıklamada bulunan Hamas, işgal polisinin ve Kudüs`teki işgal belediyesinin Mescid-i Aksa`nın idaresini İslami Vakıflar Dairesi`nin elinden almaya çalıştığını söyledi.

Mescid-i Aksa bekçilerine Mescid-i Aksa`yı savunmadaki rolleri nedeniyle övgüde bulunan Hamas, işgal güçlerine ve Yahudi yerleşimcilere karşı korumak için Mescid-i Aksa`ya daha sık giderek nöbet tutma çağrısında bulundu.

Hamas, Mescid-i Aksa`nın 144 dönüm genişliğindeki arazisiyle sadece Müslümanlara ait olduğunu ve Müslümanlar dışında hiç kimsenin Mescid-i Aksa`ya ortak olmadığını belirtti.

Mescid-i Aksa`nın veya herhangi bir bölümünün kimliğini değiştirme girişiminin Filistin halkı tarafından asla kabul edilmeyeceğini kaydeden Hamas, işgal rejiminin El-Aksa ve Kudüs intifalarının mesajını iyi anlaması gerektiğini söyledi.

Hamas, Filistin Vakıflar Bakanlığı`ndan ve Ürdün`den Mescid-i Aksa`da yaşananlar konusunda net bir tavır ortaya koymalarını istedi.

Kaynak, Filistin Enformasyon Merkezi
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir