• DOLAR 32.57
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2451.939
  • ...

Bireysel Emeklilik Sorumlusu Selami Selçuk Bekman, Siirt Belediyesi personellerini bireysel emeklilik hakkında bilgilendirdi.

Siirt Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminere Belediye Başkan Yardımcısı Ali Aytek, birim müdürleri ve belediye personeli katıldı.

Bireysel emeklilikte otomatik katılım sistemi hakkında bilgi veren Bireysel Emeklilik sorumlusu Selami Selçuk Bekman, Türkiye'de bireysel emeklilikte yeni bir dönemin başladığını söyledi.

45 yaş altı ücretli çalışanların otomatik katılımla bireysel emeklilik sistemine dâhil olduklarını ifade eden Bekman, "Kamu kurumlarında çalışanlar 01.01.2018 tarihi itibari ile bu sisteme dâhil oldu. Sistemde 10 yıl kalan ve 56 yaş koşulunu sağlayan çalışanlar emekliliğe hak kazanacaklar. Çalışanlar dilerlerse katkı payı ödemelerine ara verebilirler. Çalışan başka bir işyerine geçerse, yeni işyeri otomatik katılım kapsamındaysa daha önceki işyerinde kazandığı birikim, emeklilik süresi gibi haklar yeni işyerindeki emeklilik planına aktarılacak." diye konuştu.

Seminer, belediye personelinden gelen soruların cevaplanmasının ardından son buldu. (Murat Orhan-İLKHA)