• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
114 Yaşındaki Kadın, Yoğun Bakıma Alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Bolvadin`in Dişli beldesinde yaşayan 4 çocuk ve 55 torun sahibi Emire Ağılönü (114), bir hafta öncesine kadar kendi işini kendisi yapabiliyordu. Rahatsızlanan ve hastaneye kaldırılan yaşlı kadının tedavisi sürüyor.

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekim Dr. Mehmet Duran, yüksek tansiyon ve solunum yetersizliği rahatsızlığı nedeniyle hastanelerine kaldırılan Ağılönü`nün tedavisinin yoğun bakımda devam ettiğini söyledi.

114 yaşındaki Ağılönü`nü ziyaret ederek durumuyla ilgili bilgi aldığını belirten Duran, hastanın konuşmalara tepki verdiğini, hemşirelerin elini sıktığını ifade ederek, ``Afyonkarahisar ve belki de Türkiye`de 114 yaş oldukça ileri bir yaş. Bu yaşına gelmesine rağmen diğer organlarında herhangi bir problem yok. Şuuru açık, tepki veriyor. Beslenmesi yapılıyor`` dedi.

Yaşlı kadının oğlu Kazım Ağılönü (56), gazetecilere yaptığı açıklamada annesinin sağlık durumunun bir hafta öncesine kadar çok iyi olduğunu, bir anda rahatsızlanması sonucu hastaneye kaldırdıklarını söyledi.

Annesinin günde bir kilogram yoğurt yiyerek bugünlere kadar geldiğini anlatan Ağılönü, ``Annem başkalarının yardımı olmadan kendi işini kendi yapar. Günde bir kilogram kendi yaptığı hakiki köy yoğurdu yiyerek bugüne kadar geldi. Annem yoğurdu çok sever. Tarlaya, bağa bahçeye çalışmaya giderken mutlaka yoğurdunu götürmeyi ihmal etmez`` diye konuştu.


AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir