• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Gençlerimizi uyuşturucu illetine karşı korumamız gerekiyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanlığının koordinesinde uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadelenin önemine vurgu yapmak amacıyla Türkiye'de köy ve mahalle muhtarlarını bilgilendirmeye dönük eş zamanlı olarak başlayan "Bağımlılıkla Mücadele Toplantısı" Adıyaman'da da yapıldı.

Adıyaman Valiliği himayesinde Türkiye Petrolleri Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda,  İl Emniyet Müdürlüğü ve Yeşilay Adıyaman Şubesi iş birliğiyle il genelindeki mahalle ve köy muhtarları madde bağımlılığı konusunda bilgilendirildi.

Toplantıya Vali Aykut Pekmez, ilçe Kaymakamları, kamu kurum ve kuruluşlarının amir ve personeli ile il genelindeki köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Son yıllarda İçişleri Bakanlığı ve tüm kurumların bağımlılık ve uyuşturucuya karşı çok ciddi bir mücadelenin içine girdiğini belirten Pekmez, "Uyuşturucu ve madde bağımlılığı gerek dünyamız gerekse de ülkemiz için bir sorun haline gelmiştir. Özellikle geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizi millî ve manevi değerlere bağlı bir şekilde yetiştirmek en büyük amacımızdır. Bundan dolayı geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi ve çocuklarımızı uyuşturucu illetine karşı mutlaka korumamız gerekiyor. Muhtarlarımız köylerimizde ve mahallelerimizde adeta bizim gözümüz ve kulağımızdır. Bugün uyuşturucu kullanımına karşı tedbirleri içeren sunum ve anlatımlarımızı muhtarlarımızın da köylerinde ve mahallelerinde vatandaşlarımıza anlatmaları büyük önem arz etmektedir." dedi.

Adıyaman Türkiye ortalamasının altında

İl Emniyet Müdürü Metin Alper de uyuşturucu madde kullanımı konusunda Adıyaman'ın Türkiye ortalamasının altında olduğunu söyledi.

İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy ise uyuşturucu ile etkin bir şekilde mücadele ettiklerini ve buna devam edeceklerini söyledi. (Cemil Özdaş- İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir