• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Diyarbakır'da 1 Mayıs Kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - 1 Mayıs, Diyarbakır'da sivil toplum örgütlerinin ve sendikaların düzenlediği miting ile İstasyon Meydanı'nda kutlandı.

Miting alanı çevresinde kurulan 4 ayrı arama noktasından geçtikten sonra İstasyon Meydanı'na gelen katılımcılar, taleplerini sloganlarla ve alana asılan pankart ve dövizlerle de dile getirdi.

Çok sayıda "Yaşasın 1 Mayıs" ve "Bijî Yek Gulan" pankartlarının açıldığı mitingde katılımcıların yaptığı konuşmalarda 1 Mayıs'ın çalışan kesimin; adaletsiz ücret politikalarına, emek sömürüsüne ve kötü çalışma koşullarına karşı mücadelesinin sembolü haline geldiği vurgusu yapıldı. 1 Mayıs'ın hak kazanılmış ve mücadelenin sembolü halini alan işçi bayramı olarak Türkiye'de kutlandığı ifade edildi.

Sendika temsilcilerinin mitingde yaptığı konuşmalarda, açlığa, yoksulluğa, işsizliğe, dur demek için İstasyon Meydanı'nda toplandıklarını ifade ederek, taleplerini demokratik, eşitlikçi, özgürlükçü, çoğulcu bir anayasa, eşit, adil, insanca onurlu bir yaşam olarak sıraladılar.


Katılımın düşük olduğu dikkatlerden kaçmazken, 1 Mayıs için alanda toplanan 'Antikapitalist Müslüman Gençlik' açtıkları afiş ve taşıdıkları dövizlerle dikkatleri üzerine çeken en önemli gruptu. (Osman İçli - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir