• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Çalışan Eller Kazanıyor" projesinin sertifika dağıtım programı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Valisi Kadir Ekinci ve Belediye Başkanı Yücel Barakazi'nin katılımıyla Bingöl Belediyesi tarafından SODES kapsamında yürütülen "Çalışan Eller Kazanıyor" projesinin sertifika dağıtım ve kapanış programı yapıldı.

Programda açılış konuşmasında bulunan Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, proje hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Ardından Vali Ekinci, kısa bir konuşma yaptı.

Ekinci, "Sertifika almaya hak kazanan 70 kardeşimize de teşekkür ediyoruz. Hayatımızı ekonomik anlamda devam ettirmek için her birimizin farklı sıkıntıları var. Yaşadığımız zamanda bu sıkıntıları aşmanın yollarını da çarelerini de hep birlikte çok iyi biliyoruz. Ahşap boyamadan aşçılığa kadar farklı branşlarda açılan kurslarımız ekonomik sıkıntılarımızı aşmaya dönük birer imkândır. Böylesine hayırlı bir işe vesile oldukları için belediyemize teşekkür ediyorum. İnşallah tüm SODES projelerinin böylesine toplum yararına dönütler vermesini bekliyoruz." dedi

Sertifikadan sonra gösterilecek çabaların önemli olduğuna değinen  Ekinci, "Sertifika almak tek başına işi bitirmiyor. Önemli olan bundan sonra göstereceğiniz çabalardır. Bu çabalarla Rabbimizin takdir ettiği rızıklara ulaşmanızı temenni ediyorum. Bunun için sertifika sahibi kardeşlerimizin farklı girişimler ile süreci ısrarla takip etmeleri gerekiyor. KOSGEB, Bingöl Belediyesi ve Valilik olarak bu konularda vatandaş odaklı çalışmalarımız devam edecektir.  İnşallah en yakın zamanda açılacak 'Girişimcilik Kursu' ile de hibe almaya hak kazanacaksınız. Bunun yanında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından alacağınız krediler ile de kendi işyerlerinizi açabilirsiniz. Önemli olan sizlerin bir iş yapma gayreti içinde olmanızdır. Sertifikaların her biriniz için hayırlı olmasını dilerim." ifadelerini kullandı.

Program proje kapsamında sertifika almaya hak kazanan kişilere sertifikalarının takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Programa,  Ekinci ve Barakazi'nin yanı sıra İl Emniyet Müdürü Metin Akay, kurs hocaları ve yöneticileri ile kursiyerler ve kursiyer yakınları katıldı. (Nihat Kanat-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir