• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
İnzar Dergisi Mayıs Sayısı Çıktı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- İnzar Dergisi Mayıs sayısı çıktı. Derginin bu ayki kapağında bir milyonu aşkın kişinin katıldığı coşkulu Diyarbakır mevlit etkinliği yer alıyor.

Derginin Başyazı’sında Nasr Suresi’nden ilham alınarak, Allah (cc)’ın Resulüne ve Onun şahsında Müminlere yaptığı uyarı hatırlatılıyor ve bunun okunup o doğrultuda hareket edilmesi tavsiye ediliyor.

Dergide Başlıca Konular

Muhammed Şakir, Başyazıyı takviye eder nitelikte bununla beraber bu kervana bir şekilde katılma, destek olma çağrısını dillendiriyor. Mehmet Şenlik, kadın erkeğin eşitliği üzerindeki tartışmaları ele alırken; Faruk Hamza, Bakara 120. ayetin ışığında kendilerine bunca ilmin verilmesine rağmen alimlerin hala hevalarına tabi olanların arkasından gitmesinin vebaline değiniyor. Nurullah Gülsever, güzel ve özgün üslubuyla Allah (cc)’ın rahmetinin tecellisi ve de nezaketin timsali olan kadının kendisine hediye edilen güzelliklere sahip çıkması ve koruması halinde ne kadar büyük bir varlık olduğunu, aksi halde ise ne kadar tahripkar bir canavara dönüştüğünü serdediyor. Naşit Tutar, asıl tebliğin her Müslüman’ın bir model Müslüman olması olduğuna değinirken, Cihan Bozoba Kutlu Doğum etkinliklerinin kazanımına ve toplum üzerindeki etkilerine ışık tutuyor.  Abdurrahim Güneş, Kur`an’da geçen ‘kesb’ ve ‘iktisab’ kelimelerini işlerken aslında Kur`an’ın ne kadar derin ve sanatlı olduğunu, bu deryanın mücevherlerinin çıkarılarak hiçbir zaman sonlanmayacağını ve her zaman yeni müfessirlerin bu işle meşgul olmaları gerektiğini zımnen ihtar ediyor. M. Cemal Ateş hadis bölümünde ‘mü`minin ferasetini’ bu ferasetin mihengini işliyor. Son olarak Ali Özgür ise dış siyasetteki eksen kaymasının tehlikeli neticelerini örnek olaylarla göz önüne seriyor.

Bunların yanı sıra birçok konun daha işlendiği dergiyi seçkin kitapçılardan yada www.inzardergisi.com adresinden takip edebilir, okuyabilirsiniz./

Hamdullah Sevim - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir