• DOLAR 32.368
  • EURO 34.687
  • ALTIN 2387.862
  • ...
Epilepsi hastası mağdur adam yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt'te epilepsi hastası olan, neredeyse günün her saatinde "sara krizi geçiren" ve maddi imkânı olmadığı için de tedavi göremeyen 5 çocuk babası Erdal Başkıran, çocuklarına zarar vermekten korktuğunu belirterek, yetkili ve hayırseverlerden yardım çağrısında bulundu.

Vakıflar Müdürlüğünden aldığı yardımlarla tedavi ücretini karşılamaya çalıştığını belirten Başkıran, düzenli olmayan yardımların tedavi masraflarını karşılayamadığını söyledi.

"Maddi sıkıntılar yüzünden çocuklarımın masraflarını karşılayamadığım için eşimle mahkemelik oldum ve bu sebeple mahkeme tarafından 10 gün uzaklaştırma cezası aldım." diyen Başkıran, "Bunların hepsi maddi sıkıntılar yüzünden yaşandı. Çocuklarımı geçindiremiyorum. 2 çocuğum ortaokuluna giderken bir çocuğum ise ilkokuluna gidiyor ve bu çocukların geleceği ne olacak? En son İŞKUR üzerinden Siirt İl Müftülüğünde yaklaşık 4 ay gibi bir süre çalıştım. Bu süre zarfında Müftülükte çalışan memurlar kendi aralarında para toplayıp tedavi olmam için yardımda bulundular." dedi.

"Günde 12 kez yolda düşerek bayılıyorum"

Siirtli iş adamları, Vali ve Emniyet Müdürünün kendisine destek çıkmalarını isteyen Başkıran,  hastalığından dolayı günde neredeyse 12 kez yolda düşerek bayıldığını dile getirdi.

Başkıran, "Hayatım allak bullak oldu ve eve gitmek istemiyorum. Çocuklarımın psikolojisi bozuluyor ve intiharın eşiğine geldim. Eğer intihar etmiyorsam çocuklarımın sayesindedir. Çocuklarımın rızkını Allah veriyor. Ama tedavi masraflarım çok yüksek ve bunun için sürekli Ankara'ya gitmek zorunda kalıyorum. Tedavi ile yol masraflarım neredeyse 2 bin 500 TL'yi buluyor. Kirada oturuyorum ve ev sahibi kirayı isteyince de sürekli ertelemek zorunda kalıyorum. 16 yıl devam eden ve 7 yıldır tedavi gördüğüm bu hastalığın tedavi masraflarını Sayın Valim Vakıflar Müdürlüğü ile konuşsa ve düzgün bir ödenek sağlansa normal hayatıma devam edebileceğim." ifadelerini kullandı.

"Tedavimin sadece bir muayenesi 700 TL"

Amacının dilencilik yapmak olmadığını vurgulayan Başkıran, her muayene başına 700 TL verme zorunluğunun olduğunu ve bunu karşılama imkânına sahip olamadığını ifade etti.

"Ben dilenci değilim, tedavimin sadece bir muayenesi 700 TL. Yani bir aylık tedavim 2 bin TL'yi buluyor. Yol masraflarım ise 500 TL ve ben her ay kontrole gitmek zorundayım. Ama benim gücüm yok ki evin kirasını mı ödeyeyim, çocuklarımın masraflarını mı karşılayayım? Arkadaşım benim yaşadığım sıkıntılara şahittir." şeklinde konuştu.

"Psikolojim bozuldu çocuklarıma zarar vermekten korkuyorum"

Sürekli çalışamadığı için ailesinin ihtiyaçlarını karşılayamadığını belirten Başkıran, bir defasında Siirt İl Müftüsünden yardım talebinde bulunduğunu ve çocuklarının bir aylık ihtiyaçlarının karşıladığını aktardı.

İl Müftülüğünde 4 ay İŞKUR vesilesiyle çalıştığını ancak iş süresi bitince tekrar boşta kaldığını dile getiren Başkıran, "Akşama kadar lağım temizliyor, çocuklarımla tezek toplayarak fıstık ağaçlarının altına koyuyoruz ve günlük 50 TL alıyoruz. Bazen ev temizliği çıktığında eşim ile beraber ev temizliğine de gidiyoruz. Eve döndüğümüzde bu sefer kriz başlıyor ve ailem beni hastaneye kaldırıyor. Bir seferinde İl Müftümüzün yanına geldim, ne kadar yardım sever bir insan olduğunu biliyordum. Yaşadığım sıkıntıyı kendisine anlatınca cebinden çıkarıp bin TL verdi. Onun sayesinde çocuklarımın 1 aylık ihtiyaçlarını karşıladım. Hastalığımdan dolayı psikolojim bozuldu ve çocuklarıma zarar vermekten korkuyorum." dedi.

"Bir ay içerisinde 20-30 defa bayıldığına şahit oldum"

Başkıran'ın, iş yerlerinin önünde defalarca düştüğüne şahit olduğunu belirten Ercan Evin, sürekli ambulans çağırıp hastaneye kaldırdıklarını söyledi.

Evin, şöyle konuştu:

"Dün bizim dükkânın önünde bayıldı, kalp krizi geçirdiğini zan ettik ve hemen ambulansa haber verdik. Ben iki de bir bizim dükkânın önünde çok bayıldığına şahit oldum. Geçenlerde bizim dükkânın önünde tekrar bayılmıştı ve belki de yarım saatten fazla yerde baygın bir şekilde ambulansı bekledik. Kendisini sara krizi tutmuştu ve neredeyse çenesi yuvasından çıkacak dereceye gelmişti. Gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı.  Ben bir ay içerisinde 20-30 defa bayıldığına şahit oldum. Bu kardeşimiz işsiz ve bir aile sahibidir. Kahveye gittiğinde bir çay parası bile veremiyor. Siirtli bazı hayırseverler ailesine yardımda bulunuyor." (Murat Orhan-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir