• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Minibüs kullanan 13 yaşında çocuk yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'da Jandarma Trafik Timleri tarafından yapılan denetimlerde, içerisinde yolcuların bulunduğu minibüsü kullandığı tespit edilen 13 yaşındaki çocuk ve yanındaki babası yakalandı.

Edinilen bilgilere göre, Jandarma Trafik Timleri tarafından Eyyübiye ilçesi Yardımcı İl yolunda tarım işçilerini taşıyan araçların kontrolü maksadıyla denetim yapıldı. Yapılan denetimlerde içerisinde yolcularında bulunduğu 63 BF... plakalı minibüsü kullanan şahsın 13 yaşındaki H.Y ve ön koltukta oturanın ise babası İ.Y olduğu tespit edildi.

Aracı kullanan H.Y'nin 15 yaşından küçük olmasından dolayı araç sahibi babası İ.Y hakkında cezai işlem uygulandı. Araç ise kontrol noktasında baba İ.Y'ye teslim edildi.

Konuyla ilgili Şanlıurfa Jandarma İl Komutanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Şanlıurfa İl J.K.lığı emrinde görev yapan, J.Trafik Timleri tarafından, Eyyübiye ilçesi Yardımcı İl yolunda ve gündüz araç trafiğinin yoğun olduğu saatlerde, Tarım İşçilerini taşıyan araçların kontrolü maksadıyla yapılan trafik denetimi sırasında, içerisinde yolcularında bulunduğu 63 BF... Plakalı Ford marka minibüsün yapılan trafik kontrolünde, minibüsü sevk ve idare eden 13 yaşında H.Y. isimli çocuğun olduğunu ve aracın ön yolcu koltuğunda ise babası İ.Y.'ın bulunduğu tespit edilmiştir. Araç sürücüsü H.Y'nin 15 yaşından küçük olmasından dolayı araç sahibi olan babası İ.Y.'a hakkında, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 36/3-a maddesinden 2018 TL cezai işlem uygulanmış ve araç kontrol yerinde babası İ.Y'ye teslim edilmiştir." ifadeleri kullanıldı. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir