• DOLAR 32.503
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2442.2
  • ...
Yeni Anayasa İçin 5 Bin İmza
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Sivil Dayanışma Platformu'nun yeni anayasa için 81 ilde eşzamanlı olarak başlattığı imza toplama kampanyasını tamamladı.

Platformun Batman Temsilcisi Cahit Çekmen konu ile ilgili yaptığı açıklamada; "Yeni Anayasa ile ilgili 81 ilde eşzamanlı başlatılan çalışmalar ile halkın bu konu ile ilgili taleplerini toplayarak bunların Meclis'e ulaşmasını sağlamak ve insanlarımızı yeni anayasa yapım sürecine dâhil etmek amacıyla stant kurduk. Stantta 'Talep Ortaklaştırma Formu' adı altında yeni anayasa ile ilgili form vatandaşların imzasına sunuldu. 5 gün süren çalışmalar neticesinde, 5 bin kişi Talep Ortaklaştırma Formuna imza attı" dedi.

Çekmen, daha önce siyasetin tıkandığını ve ülkenin kaosa sürüklendiğini yıllardır da çözüm üretme ve daha çok sivilleşme için Ortak Akıl mitingleri düzenlediklerini belirterek, "TBMM tarafından oluşturulan Anayasa komisyonuna sunulmak üzere 5 bin kişiden talep topladıklarını ve bir üst yazı ile birlikte TBMM Anayasa Komisyonu Başkanlığına gönderdiklerini" söyledi.

Çekmen son olarak "Ülkemizin demokratik anlamda tıkandığı her yerde artık Sivil Dayanışma Platformu olarak çözüm üretmeye devam edeceğiz. Batman'da yaptığımız bu çalışmaya yoğun ilgi ve destek veren dost ve hemşerililerimize teşekkür ederim" dedi. (Halid Coşkun - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir