• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
MGK'dan Suriye Mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Milli Güvenlik Kurulu toplantısı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında Çankaya Köşkü'nde yapıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile kurul üyesi bakanlar ve kuvvet komutanları katıldığı toplantıda Suriye mesajı çıktı.

 

Ortadoğu ağırlıklı dış gelişmelerin ele alındığı ve 2.5 saat süren toplantının ardından yapılan açıklamada, terörle mücadele konusunda kararlılık vurgusuna yer verildi. Açıklamada ayrıca Suriye'de akan kanın durdurulması ve halkın taleplerinin dikkate alınması istendi.

 

Halkın meşru talepleri doğrultusunda demokratik geçiş sürecinin önünün en kısa sürede açılması gerektiği vurgulanan MGK açıklamasında, bu süreçte Suriye halkının korunmasının ve insani yardım ulaştırılmasının önemine dikkat çekildi.

 

Irak'taki gelişmelere de değinilen açıklamada, ''Gerek Irak'ta gerek bölgemizde her türlü etnik ve mezhep temelli siyaset anlayışını reddeden Türkiye'nin, Irak'taki siyasi gelişmeleri yakından takip etmeyi sürdürdüğü ve bu ülkenin karşı karşıya bulunduğu sorunların ülkenin birlik ve bütünlüğü temelinde çoğulcu demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkeleri çerçevesinde çözüme kavuşturulması gerektiği değerlendirilmiştir'' ifadelerine yer verildi.

 

Bugün yapılan 2012'nin ikinci toplantısına, yeni atanan MGK Genel Sekreteri Muammer Türker ilk kez katıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir