• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Dolar ve Euro güne nasıl başladı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2018'in son günlerini yaşıyoruz. Piyasalarda herhangi bir dalgalanma olmazken, yatırımcılar dolar ve Euro ile ilgili gelişmeleri takip etmeyi sürdürüyor. Dolar 28 Aralık sabahına 0.17'lik bir artışla başladı. Dolar bugün 5.2950 TL seviyesinden işlem görüyor. Dolarda son iki gündür sakin bir seyir hakim. Net bir çıkış veya yükselişin yaşanmadığı dolar kuru 5.28 TL - 5.30 TL arasında gidip geliyor.

Donald Trump'ın, ABD Merkez Bankası (FED) ile ilgili söylemleri sonrası ABD'de borsa değerleri düşmüş, yatırımcılar tedirgin olmuştu. Trump'ın sözleri sonrası FED Başkanı'nın geleceği tartışılmaya başlanmıştı. Yatırımcıların ednişeleri üzerine Beyaz Saray Ekonomi Danışmanı, FED Başkanı'nın koltuğunda kalacağını, Trump'ın Hazine Bakanı'ndan da gyet memnun olduğunu bildirmişti.

YATIRIMCILAR BUGÜN NELERİ TAKİP EDECEK?

Döviz kurundaki hareketlenmeleri yakından izleyen yatırımcıların gözü bugün de yurtiçi ve yurtdışı kaynaklı gelişmelerde olacak. Bugün yurtiçinde, ekonomik güven endeksi, yurt dışında ise Almanya'da enflasyon, ABD'de bekleyen konut satışları ve toptan eşya stokları verileri izlenecek.

EURO'DA SON DURUM

Euro güne 0.26'lık artışla 6.0726 TL'den başladı. Euro son birkaç gündür 6.03 ile 6.07 dar bandında hareket ediyor. Euro 27 Aralık gününü 6.07 TL'den kapatmıştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir