• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
9 bin hacı adayından yaklaşık 300 kişi hacca gidecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hac kuraları hakkında konuşan Bingöl İl Müftüsü Muharrem Genç,  Bingöl'de 9 bin civarında hac için kayıt yaptıranların olduğunu belirterek, "Hac için kayıt yaptıran 9 bin Bingöllü kardeşimiz içinde kura çekilecek ve 250 ile 300 kişi kura sonucu kutsal topraklara gitme fırsatını yakalayacaklardır." dedi.

Türkiye genelinde ve yurt dışında Diyanet İşleri Başkanlığında kayıtları olanlar arasında cuma günü öğleden sonra Hac kuraları çekileceğini söyleyen Müftü Genç, "Salı günü kayıtlarımız başlayıp, 11 Ocak 2019 tarihine kadar kesin kayıtlarımız devam edecek. Kaydını yaparak, uzun yıllar bekleyen, gözyaşıyla her kurada umutla bekleyişini devam ettiren kardeşlerimize Cenab-ı Allah gönüllerine rahmet eder, nasip eder inşallah." diye konuştu.

"Haca gitmeyi hasretle bekleyen kardeşlerimiz var"

Genç, şunları söyledi: "Kura sonucu hacca gitmeyi hak kazananların ardından kafilelerimiz beli olacak. Bingöl'de 250 veya 300 hacımız kura sonucunda kutsal topraklara gidecek. Hac kafilelerimize eşlik edecek görevlilerimizi belirledik. Uzun yıllar hacca gitmeyi hasretle bekleyen kardeşlerimiz var. Suudi Arabistan'ın uyguladığı bir kota var. 10, 20 milyon gibi bir hacı karşılamaları mümkün değil, Mekke ve Medine 1,5 , 2 milyon hacı zor barındırıyor. Kardeşlerimiz bu kurada hac fırsatını yakalayarak, İslam'ın ana temel beş esasından biri olan hac farizasını kadın- erkek ifa etmeleri kendileri nasip olur inşallah.  Hac kurası, memleketimiz, Bingöl ve İslam dünyası için inşallah hayırlı uğurlu olur."

Bingöl'de 9 bin civarında hac için kayıt yaptıranların olduğunu söyleyen Müftü Genç,  "Hac için kayıt yaptıran 9 bin Bingöllü kardeşimiz içinde kura çekilecek ve 250 ile 300 kişi kura sonucu kutsal topraklara gitme fırsatını yakalayacaklardır." ifadelerini kullandı. (Nihat Kanat-İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir