• DOLAR 32.457
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2448.182
  • ...
"Gaziantepliler ekonomik savaşta da en ön cephede mücadele ettiler"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in sömürgeci ve işgalci Fransız işgalinden kurtuluşunun 97'nci yıl dönümü münasebetiyle Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından "Kurtuluş Günü Kutlama Programı" düzenlendi.

Şehitkâmil Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, Gazianteplilerin Kurtuluş Savaşında olduğu gibi bugün de ekonomik savaşta en ön cephede mücadele ettiklerini belirtti.

"Ekonomik savaşta da Gaziantepliler, yine ön cephede mücadele ettiler"

Gaziantep'in kurtuluşunu dün gün boyu süren etkinliklerle kutladıklarını belirten Gül, "Bir şehir gazi olur mu? Gaziantep ise evet olur. Bu savaş öncesinde nüfusu 35 bin olan Gaziantep, 6 bin 317 şehid vermiş. Bir şehrin nüfusunun yaklaşık yüzde 18'i şehid düşüyorsa, o şehirde sadece insanlar değil, o şehrin santimetresine kadar her tarafı gazidir. Gaziantep de bu unvanını anasının ak sütü kadar hak etmiştir. Özellikle de ekonomik savaşta Gaziantep sanayisinin gelişmesinde, ekonomik gelişmesiyle Gaziantep'i büyüttü. Yani bir anlamda silahlı savaşın yerini ekonomik savaş aldığında Gaziantepliler, yine ön cephede mücadele ettiler. 15 Temmuz'da hem canıyla hem de malıyla yarım saat içerisinde meydanları doldurdu. Gaziantep dosta düşmana, yeri geldiğinde 97 yıl önceki gibi her zaman bütün yokluklara ve olumsuzluklara rağmen her şeyi feda edebilecek durumda olduğunu gösterdi." dedi.

"Bu şehir hak yolundan dönmeyenlerin şehridir"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de "Bu gurur bizim, bu destan bizim, 97 yıl önce bugün atalarımız göğüslerindeki imanla, cesaretle ve kararlılıkla dünyanın en büyük ordularına 'dur' dedi. Bu şehir, istiklalin, istikbalin şehridir. Bu şehir, direnişin ve dirilişin şehridir. Bu şehir göğsünde cehennem ateşini söndürenlerin şehridir. Bu şehir, hak yolundan dönmeyenlerin şehridir ve bu tarih bizim, bu şehir bizim, tarihimizden aldığımız ilhamla 97 yıldan beri bu topraklarda hiç durmadan alın teri ve akıl teriyle çalışıyoruz. Bu şehrin ekonomisine, sanayisine katma değer katan sanayicisine, tüccarına, esnafına, bu şehir için taş üzerine taş koyan herkese müteşekkiriz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından ise uluslararası bilimsel çalışmalarıyla kentin tanıtımına katkı sunan Prof. Dr. İbrahim Güllü, Dr. Duygu Erten ve Doç. Dr. Burcu Özsoy'a plaket verildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir