Yusufi mahkum ailelere büyük ayıp!
AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığını ziyaret eden 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi, protokol ve nezaket kurallarının hiçe sayıldığı görüşmeyi gerçekleştiremeden il başkanlığından ayrıldı.
28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi Sözcüsü Mushab Arasan, İLKHA'ya yaptığı açıklamada, siyasi parti ziyaretleri kapsamında AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığına yaptıkları ziyarette, protokol ve nezaket kurallarının hiçe sayıldığını belirterek, görüşmeyi gerçekleştirmeden il başkanlığından ayrıldıklarını söyledi. Arasan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sivil bir inisiyatife karşı gösterilen nezaketsizliği hoş karşılamadıklarını ifade etti.
İslami kimliklerinden ötürü 28 Şubat ve FETÖ yargısı tarafından zulme maruz kalan mağdur ailelerin sesi olabilmek adına 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi'ni kurduklarını belirten Arasan, bu kapsamda mağdur aileleri, sivil toplum kuruluşlarını ve siyasi partileri ziyaret ettiklerini dile getirdi.
Ancak Diyarbakır AK Parti İl Başkanlığına randevu alarak gittikleri ziyarette hiç beklemedikleri ve hoş karşılaşmadıkları bir durumla karşılaştıklarını belirten Arasan, hizmet makamındaki bir kişinin sivil bir inisiyatife karşı gösterdiği tavrın söz konusu tavır olmaması gerektiğine vurgu yaptı.
Türkiye'nin 28 Şubat gibi bir süreçten geçtiğini ve bu sürecin özellikle İslami kesimleri hedef aldığını söyleyen Arasan, "Sırf İslami hizmetlerde bulundukları, başörtülü oldukları ya da sakallı oldukları için insanlar hedef alındı ve cezaevlerine konuldu. Günlerce işkenceler gördüler ve işkenceler sonucu yapılan kumpaslarla cezaevlerine konuldular. 28 Şubat sürecine benzer bir süreç ilerleyen zamanlarda da yaşandı. Özellikle yargı ve polisiye alanında kendisine alan bulmaya çalışan FETÖ, yine hedef seçtiği kişiler ve kurumlar üzerinden çeşitli kumpaslarla insanları yine mağdur etti. FETÖ yargısının mağdur ettiği insanlar yıllardır cezaevlerindeler. Bu mağdurların adalet beklentileri de bir türlü karşılanmıyor ve sesleri duyulmuyor, duyulmak istenmiyor." dedi.
"Aileleri ziyaret ediyor ve mağduriyetleri gündeme getirmeye çalışıyoruz"
28 Şubat ve FETÖ yargısı tarafından mağdur edilen bu ailelerin sesi olabilmek adına inisiyatif kurduklarını, bu kapsamda mağdur aileleri ziyaret edip gündem oluşturduklarını kaydeden Arasan, şunları söyledi:
"Konuyla ilgili 2016'da bir inisiyatif kurma ihtiyacı duyduk. 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi'ni kurduk. O günden bu güne çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aileleri ziyaret ediyor ve mağduriyetleri gündeme getirmeye çalışıyoruz. Yine İslami STK'lar, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler, bu çalışmalarımız kapsamında ziyaret ediliyor. Gittiğimiz her yerde bu mağduriyetleri gündeme getiriyoruz ve çok güzel karşılanıyoruz. Desteklerinden dolayı da hem STK'lara hem de siyasi partilere tekrardan teşekkür ediyoruz."
"Hiç beklemediğimiz ve hoş karşılamadığımız bir durumla da karşılaştık"
Diyarbakır AK Parti İl Başkanlığına aldıkları randevu üzerine yapacakları ziyarette hiç beklemedikleri ve hoş karşılaşmadıkları bir durumla karşılaştıklarını dile getiren Arasan, "Yaklaşık 15 gün önce Diyarbakır AK Parti İl Başkanlığından aldığımız randevu üzerine bir görüşme gerçekleştirecektik. Randevu saatimiz saat 10.00 idi. Biz, inisiyatif yetkilileri ve gönüllüleriyle orada hazır bulunduk. Randevu saatimiz saat 10.00'da olmasına rağmen İl Başkanı Serdar Budak, saat 10.30'da makamına geldi. Ve bizi sormadan direk makam odasına geçti." ifadelerini kullandı.
"Başkanla görüştürülecekler' diye bir not yazıp beklememizi istedi"
Kaç defa randevu aldıklarını beyan etmelerine rağmen il başkan yardımcısının 'Başkanla görüştürecekler.' diye bir not yazıp kendilerine verdiğini söyleyen Arasan, "İl başkan yardımcısı bizimle muhatap oldu ve niçin geldiğimizi sordular. Kendilerine randevumuzun olduğunu ifade ettik. Bize, 'Başkanla görüştürülecekler' diye bir not yazıp beklememizi istedi. Bu arada salonda bekleyen diğer vatandaşlarla da ilgilenmeye devam etti. Saat 10.40 olmasına rağmen hâlâ salonda bekletilmeye devam edildik. Sekreterlikle görüştük ve başkan bey ile görüşmemiz olduğunu bir kez daha hatırlattık. Ama buna rağmen misafirleri olduğu gerekçesiyle beklenmemiz istendi. İnisiyatif olarak 40 dakikalık bir bekleyişin ardından randevunun artık gerçekleşmeyeceğini de düşünerek il başkanlığından ayrılmaya karar verdik." şeklinde konuştu.
"Hizmet makamındaki bir kişinin göstermesi gereken tavır bu değildir"
Sivil bir inisiyatife karşı hizmet makamında bulunan bir kişinin göstermesi gereken tavrın bu olmaması gerektiğinin altını çizen Arasan, son olarak şunları kaydetti:
"Bu sırada protokole uygun olmayan ciddi nezaketsizliklerle karşılaştık. Başkanın odasına çıkmamız istendi ve orada misafirleri olduğu için kapısında beklememiz gerektiği ifade edildi. Biz de bunun hoş bir durum olmadığını ve protokol dışı olduğunu kendilerine ifade ettik. Buna rağmen yine 'misafirleri var' gerekçesiyle beklenmemiz istendi. Ve biz aldığımız karar sonucu oradan ayrıldık. 28 Şubat ve FETÖ yargısının mağduriyetleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da sürekli dile getirilmesine rağmen Diyarbakır AK Parti İl Başkanlığının bu tavrını hoş karşılamadığımızı kamuoyuna bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Sivil bir inisiyatife karşı hizmet makamındaki bir kişinin göstermesi gereken tavır bu değildir." (Muhammed Said Aksoy - İLKHA)