Hak arama yürüyüşü sevinçle bitti
Yaşadığı mağduriyetlere dikkat çekmek için Mardin`den Ankara`ya yaya olarak yürüyen Şeyhmus Bağış, taleplerinin yerine getirilmesi üzerine Şanlıurfa`da yürüyüşünü sonlandırarak evine döndü.
Nüfus kayıtlarında 14 yıl ölü gözüken ve bu süre zarfında 2 çocuğu ile eşi vefat eden, hem işini hem de evini maddi imkânsızlar yüzünden kaybeden Şeyhmus Bağış, yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için Mardin'den Ankara'ya doğru başlattığı hak arama yürüyüşüne, taleplerinin yerine getirilmesi üzerine Şanlıurfa'da son verdi.
Mardin merkez Artuklu ilçesi Ortaköy Mahallesi'nde ikamet eden 50 yaşındaki Şeyhmus Bağış, Irak'a yük taşıyan araçlarda şoförlük yaparken 2002 yılında pasaport süresini uzatmak için gerekli olan T.C. kimlik numarasını öğrenmek amacıyla gittiği nüfus müdürlüğünde 1998'de öldüğünü öğrendi.
Ölmediğini ispatlamak için hukuk mücadelesi başlatan Bağış, 2012 yılında açtığı davayı kazandı. Bu süre zarfında başına gelmeyen kalmayan Bağış, pasaport ve ehliyetine el konulduğu için ailesinin geçimini sağladığı TIR şoförlüğünü yapamaz hale geldi.
Geçinebilmek için aracını satan Bağış, daha sonra oturduğu evi de satınca derme çatma bir evde yaşam mücadelesi vermeye başladı.
Sağlık hizmetlerinden de yararlanamayan Bağış, bu süreçte yeşil kart çıkaramadığı için hastalanan eşi Tenzile Bağış ve 2 çocuğunu da kaybetti.
Kimliksizlik yüzünden büyük acılar yaşayan Bağış, yaşadığı mağduriyetin giderilmesi ve kendisine iş verilmesi için 15 Aralık Cumartesi günü Mardin'den Ankara'ya hak arama yürüyüşü başlatmıştı.
Yaşadığı mağduriyetlere dikkat çekmek amacıyla Ankara'ya yürüme kararı alan Bağış'ın acı dolu hayat hikâyesini İLKHA'nın servis etmesi üzerine harekete geçen yetkililer, Bağış'ın mağduriyetinin giderilmesi yönünde karar aldı.
"Sesimi yetkililere duyuran İLKHA'ya çok teşekkür ediyorum"
Bağış, kararın kendisine iletilmesi üzerine başlattığı yürüyüşü Şanlıurfa'da sonlandırdı ve Mardin'e döndü. Bağış, mağduriyetinin giderilmesini vesile olan İlke Haber Ajansı'na (İLKHA) teşekkür etti.
Bağış, "Malum geçtiğimiz hafta Ankara'ya yürüyüş başlatmıştım, Şanlıurfa'ya varınca bana bir telefon geldi. Mardin Valiliği ile Artuklu Kaymakamlığı yaşadığım mağduriyeti gidereceğini söylediler. Ben sadece 20 yıllık mağduriyetinin bir nebze telafisi için bir iş verilmesi ve şu anki evimin onarılması için yollara düşmüştüm. En azından bu saatten sonra normal bir hayat yaşamak istiyorum. Bu yüzden Ankara'ya yürümeye çalıştım. Ama sağ olsunlar Valimiz olsun Kaymakamımız olsun ilgi gösterdiler, bu mağduriyete kayıtsız kalmadılar, taleplerin olabilecek talepler olduğunu belirttiler ve ben de bunun üzerine Mardin'e geri döndüm. İnşallah bana devamlı bir iş verecekler, evimi de onaracaklar. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Özellikle benim haberlerimi yapan İlke Haber Ajansı'na çok teşekkür ediyorum. Bu mağduriyetim örtbas edilmişti, kimse fazla bilmiyordu, İlke Haber Ajansı sayesinde yetkiler sesimizi duydular. Benim için fazlasıyla mücadele ettiler, ellerine sağlık, bundan sonra da işlerinde başarılar diliyorum. Allah razı olsun." diye konuştu. (M. Salih Keskin - İLKHA)