• DOLAR 32.874
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
İşgalciler Filistin`deki işgali genişleyerek devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgalci İsrail son 10 senede Filistinlilere ait bin 700`den fazla evi yıktı.

Birleşmiş Milletler verilerine göre İsrail`in kurulduğu 1948`den bu yana 5 milyon Filistinli evlerinden ve topraklarından zorla çıkarıldı. İsrail insan haklarına ve uluslararası hukuka aykırı şekilde Filistinlilerin evlerini yıkıp, topraklarına el koymaya devam ederken, evi yıkılan Filistinliler ise İsrail işgaline karşı pes etmek niyetinde değil.

“Onlar topraklarımızı terk edene kadar direnmeye devam edeceğiz”

işgalci İsrail`in evini yıktığı Filistinli Latife Ebu Humeyd, “Onlar bu yaptıkları ile bizi korkutacaklarını, yıldıracaklarını sanıyorlar. Tabi ki hayır. Aksine nefretimiz daha da büyüyor. Aynı şekilde sebatımız ve kuvvetimiz de öyle. Ta ki onlar topraklarımızı terk edene kadar direnmeye devam edeceğiz.” dedi.

Hali hazırda resmi olarak Filistin devletine ait olan toprakların yüzde 60‘tan fazlası İsrail işgali altında.

İsrail merkezli Betselem İnsan Hakları Örgütü'ne göre Filistin kontrolünde kalan topraklar 165 bağlantısız parçaya bölünmüş durumda.

Filistinlilerin akrabalarını sürgün edip, evlerini yıkıyor

İsrail sadece Filistin topraklarının birbiri ile olan bağlantılarını koparmakla kalmıyor. Aynı zamanda “ruhsatsız” olduğu ya da İsrailli bir kişiye saldırdığı iddiasıyla Filistinlilerin birinci derece akrabalarını sürgün edip, evlerini yıkıyor.

Toprak Araştırma Merkezi Direktörü Cemal Talab, İsrail`in bu politikasıyla son 50 senede 300 binden fazla Yahudi yerleşimciyi Kudüs`e getirmeyi başardığını söyledi. Talab, eğer durum böyle devam ederse Filistinlilerin yaşamak için başka yerlere giderken, yerlerine Yahudilerin geleceğini ifade etti.

İşgalci İsrail işgali hukuki çerçeveye taşımaya çalışıyor

işgalci İsrail hükümeti son dönemde yaptığı yasal düzenlemeler ile İsrail'in Filistin'deki işgalini hukuki bir çerçeveye taşımaya çalışıyor.

Filistinliler ise derinleşen işgal şartları içerisinde hayat mücadelesi veriyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir