• DOLAR 32.505
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2441.215
  • ...
"İslam`ı sırtlayanlar hep garipler olmuştur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından, il genelinde üçüncüsü düzenlenen Anadolu imam hatip liseleri arası "Genç Bilaller Ezanı Güzel Okuma, Genç Sâda Kur'an-ı Kerim'i Okuma ve Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması" yapıldı.

Program öncesi konuşan Siirt Müftülüğü uzman vaizlerinden Murat Nergis, öğrencilere, hayatlarını Kur'an'ın ve Peygamberin sünnetine göre şekillendirmeleri gerektiğini söyledi.

"Caminin dolması için hamsi mi dağıtmak gerekiyordu?"

Programa katılmayan Siirtli zenginlere ve protokole sitemde bulunan Nergis, "Çok güzel bir organizasyon oldu. Ama benim ağrıma giden memleketimizin zenginlerinin olmaması. Onları burada görmek isterdim, protokolü görmek isterdim. Caminin dolması için hamsi mi dağıtmak gerekiyordu?  İslam garip başlamıştır ve İslam'ı sırtlayanlar hep garipler olmuştur. Siz yolunuza devam edin, yaşantınıza dikkat edin, çünkü bir İmam Hatipli namazsız, başörtüsüz olamaz." şeklinde konuştu.

İsmail Fakirullah Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hamza Aslan ise yaptıkları yarışmanın kaybedeninin olmadığını söyledi.

"Şüphesiz Kur'an'ı biz indirdik ve elbette onu yine biz koruyacağız." ayetine atıfta bulunan Aslan, "Kur'an'ın ilk muhatabı Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellemdir.  Peygamberimiz, gelen ayetleri ezberlemiş ve sahabenin de ezberlemesini istemiştir. Bu şekilde hafızlık müessesesi günümüze kadar gelerek teşekkül etmiş ve Kur'an'ın ilahi muhafazası hafızlık müessesesi sayesinde olmuştur. Kıyamet gününde simsiyah miskten yapılmış bir tepenin üzerinde 3 gurup insan beklemektedir. Onların bekleyişi insanların hesabı bitinceye kadar devem eder. Bu kişiler ne hesaptan korkmaktadırlar ne de kıyamet manzaralarının fecaati kendilerini korkutmaktadır. Bunlar Allah rızası için Kur'an okuyan ve kendisinden razı olunan bir cemaate imamlık yapan kişi, Allah rızası için bir mescitte Kur'an okuyan ve halkı Allah'a ibadet etmeye çağıran kişi ve dünyada rızık darlığına rağmen ahiret amellerini terk etmeyen kişilerdir." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yarışmada uyulması gereken kurallar ile ilgili bilgi verildi. Kürtçe, Türkçe ve Arapça ilahiler seslendirilmesinin ardından çekilen sıra kurasına göre, öğrenciler performanslarını sergiledi.

Ezan yarışmasının birincisi İsmail Fakirullah Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Mehmet Yalım olurken Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Sidar Atlağ ikinci, Abdulhakim Ayten Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Şahin Arslan ise üçüncü oldu.

Hafızlık yarışmasında ise Siirt Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Enes Evin birinci, İsmail Fakirullah Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Sefa Erdal ikinci, Abdulhakim Ayten Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ahmet Dayan üçüncü oldu.

Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri, Milli Eğitim Şube Müdürü Mirza Tetik, STK temsilcileri ve okul müdürleri tarafından verildi. (Murat Orhan-İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir