• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Liseli öğrencilerden Yemen yararına kermes
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman'da imam hatip liseli kız öğrenciler, büyük bir insanlık dramının yaşandığı Yemen yararına kermes düzenledi.

Adıyaman Atatürk Kız İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından okul içinde gerçekleştirilen kermese, okul yönetimi, öğretmenler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Öğrenciler evlerinden getirdikleri yemek ve yiyecek çeşitlerini, açılan stantların üzerinde satışa sundular.

Okul Müdürü Mehmet Demir, Yemen'de yaşanan zulme dikkat çekerek, "Biz de bir farkındalık olsun diye Yemen'deki Müslüman kardeşlerimize bir faydamız olsun diye öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve ailelerimizle birlikte bir kermes tertip edip onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz." dedi.

"Her 10 dakikada bir çocuk ölüyor"

Yemen'deki çocuk ölümlerine değinen Demir, "Basından takip ettiğimize göre her 10 dakikada Yemen'de bir çocuk açlıktan ya da hastalıktan dolayı ölüyor. Böyle bir zulüm karşısında sessiz kalmak bir Müslümana yakışan bir davranış değildir. 'Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir.' diyor Peygamberimiz. Biz de Müslümanlar olarak birlik ve beraberlikle birbirimize yardım ile güzel günlere kavuşabileceğimizi düşünüyor ve bu konuda bu kermeste katkı sunan bütün öğrencilerimize ve öğretmenlerimize, velilerimize çok teşekkür ediyorum.  İnşallah bu yardımlarımız da bir çocuğun bir insanın hayatını kurtarmaya vesile olur." dedi.

Münevver Borazan ve İlayda Genç isimli öğrenciler de Yemen'deki insanların yerine kendilerini koyarak böyle bir etkinlik düzenlediklerini, kermeslerinin Yemen halkına bir faydasının olmasını umut ettiklerini söyledi.

Mehmet Akif İmam Hatip Kız Lisesinin okul temsilcisi olarak kermese katılan Behiye Borazan, Yemen'deki insanlık dramına sessiz kalmayan öğrencilere teşekkür etti. (Cemil Özdaş -İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir