• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Siirt`te PKK`ye yönelik operasyon
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt Valiliği, Pervari ve Eruh İlçe Jandarma Komutanlıkları sorumluluk alanında PKK'ye yönelik yapılan operasyonda, 5 adet çoklu patlatma sistemi, 11 adet patlayıcı EYP devre kartı ve PKK'ye ait sivil kıyafetlerin ele geçirildiğini duyurdu.

Konuyla ilgili Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, Siirt İl jandarma Komutanlığınca PKK/KCK örgütü mensuplarının faaliyetlerinin ortaya çıkarılması ve etkisiz hale getirilmesine yönelik olarak yapılan istihbari çalışmalar neticesinde; Pervari ve Eruh İlçe Jandarma Komutanlıkları sorumluluk alanında operasyon icra edildiği belirtildi.

Açıklamada, "Gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında; 5 adet çoklu patlatma sistemi, 11 adet patlayıcı EYP devre kartı, 2 adedi telsiz alıcı sistemi, 6 adet direnç kablo monteli, 50 metre saniyeli fitil, 73 adet elektrikli fünye, 6 adet muhtelif pil, 8 adet kablo monteli kullanıma hazır düzenek, 3 adet mekap ayakkabı, 50 kilogram gübre ile çok sayıda yaşam malzemesi, örgütsel doküman ve muhtelif sayıda sivil kıyafet ele geçirilmiştir." denildi. (Murat Orhan-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir