• DOLAR 35.461
  • EURO 36.297
  • ALTIN 3060.69
  • ...
"İnsanlar devlet eliyle kumara teşvik ediliyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Müslüman bir toplum olan Türkiye'de şans oyunu adı altında oynanan oyunların haddi hesabı yokken bir de bunun üzerine devlet eliyle oynatılan kumar ekleniyor. Her ne kadar 'şans oyunu' dense de aslında bunun haksız kazanç olduğu ve İslam'a göre kumar sayıldığı açıkça ortada. Sene içerisinde sürekli olarak serbest bir şekilde oynatılan "Milli Piyango" yılbaşında büyük ikramiye vaat edilerek ve başına "Milli" ibaresi konularak devlet tarafından resmi hüviyet kazandırılıyor. Bu şekilde "Milli Piyango" adıyla kumar oynanmamasına hem izin veriliyor hem de reklamı yapılıyor.

Söz konusu duruma tepki veren Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı Bilal Ay, insanların devlet eliyle kumara teşvik edildiğine dikkat çekti.

Ay, "Televizyonlar, gazeteler, caddeler, sokaklar yılbaşı ikramiyesi için adeta seferber oluyor. Her yerde haberler, satıcılar, duyurular vasıtasıyla insanlarımız kumara teşvik ediliyor. Adeta bir çılgınlık halini alıyor bu. Bunun son bulmasını istiyoruz. Oysa adı piyango da olsa bu oyun kumardır ve dinimizce haramdır. Adının milli olması ya da olmaması da bir şeyi değiştirmez. İnsanlarımız devlet eliyle kumara teşvik ediliyor." şeklinde konuştu.

"Kumar bağımlılık yapıyor"

"Kumar da tıpkı uyuşturucu gibi, gençlerde bağımlılık yapabiliyor ve gençleri suça yönlendirebiliyor." diyen Ay, "Kumar bağımlılığı ayrıca iş kaybı ve sağlığın bozulması gibi durumlara da yol açabiliyor. Hırsızlık, zimmete para geçirme, intihar, aile içi şiddet ve çocuklara kötü muamele gibi sonuçlar doğurabiliyor. Öte yandan buralardan sözde kazanan insanların nasıl felaketlere sürüklendiklerini de zaman zaman haberlerden okuyoruz. Her bağımlının en az 10 kişiyi bu felakete sürükleyebildiği gerçeği ise tehlikenin boyutlarını gözler önüne seriyor." diye konuştu.

"Milli Piyango yanlışından dönülmeli"

Dernek olarak bu oyunların teşvik edilmesini asla kabul edemeyeceklerini belirten Ay, "Diyanet İşleri Başkanlığımız bu hususta gerekli açıklamayı yapmış durumda. Ancak onlardan daha aktif rol üstlenmelerini bekliyoruz. Devletimizin bu oyunlardan insanlarımızı koruması gerekirken bunların bizzat oynatıcısı olmasını kabul etmiyoruz. Milli Piyango yanlışından dönülmeli. Devletin bu işten biran evvel vazgeçmesi gerekiyor. Şunu da ifade etmek istiyorum. Biz bu oyunları oynayan insanlara değil bu oyunlara karşıyız." dedi. (Nizamettin Aşkın-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir