• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Türkçe, Kürtçe Arapça ve Zazaca İlahiler Okundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK- Silopi Kaymakamlığı tarafından organize edilen 1. Nuh Nebi Sevgisi İle Yeniden Doğuş Etkinlikleri kapsamında sahne alan Şanlıurfa Dergah Grubu Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Zazaca ilahiler okudu. İlahiler ile beraber semazenlerin gösterisi büyük ilgi uyandırdı. Dergah Grubu sonrası sahne alan Gökmen Grubu Türkçe ve Kürtçe ilahiler okudu.

 

Düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Silopi İlçe Kaymakamı Bünyamin Yıldız "Nuh Nebi Peygamberimize ve ona inanlara ev sahibi yapmış cudi ve Silopi'nin sevgili insanları birlikte olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Kaymakam Yıldız "Bunun anlamını çok iyi idrak etmeliyiz. Bütün insanlık buradan doğmuştur. Bütün güzellikler, tüm dünyaya buradan yayılmıştır. Bundan dolayıdır ki, Peygamber sevgisi ile şefkatinin dağıtıldığı bu bölgede, insanlar maddi ve manevi olarak hiçbir zaman çaresiz olmamışlardır. Sevginin ve yeniden doğuşla birlikte başlayan türemenin verdiği güç ve kuvvetle yüzyıllarca bu bereketli topraklar, Hz. Nuh'un felsefesine sahip çıkan erenler, büyük âlimler, Hak dostları ve mutasavvıflar yetiştirmiştir. Buralarda bulunmak, işte bu yüzden çok ciddi sorumluluğu sırtımıza yüklemiştir. Bu tarihi sorumluluğu, el ele, sırt sırta vererek, birlik ve beraberlikle, kardeşlikle, bütün insanlık için, birbirimize sımsıkı sarılarak yerine getireceğiz."diye konuştu.

 

Silopi ilçe Müftüsü Doktor Mehmet Nurullah Aktaş ise Kürtçe olarak yaptığı konuşmasında "Bizleri yoktan var eden, peygamberler göndererek bizleri şereflendiren Allah'a hamdu senalar olsun. İlk peygamber Hz. Âdem'den Hz. Nuh(as)'a İbrahim'den Muhammed (as)'a salât ve selâm olsun. Nûh Nebî'ye, ona inanlara ve Sefîne olarak bilinen Nûh'un gemisine kucak açan Cûdî'ye selâm olsun. Hepinizi Allah'ın selâmı, rahmet ve bereketi ile selamlıyor, saygılar sunuyorum" dedi.

 

Program sonrası Silopi Eğitimciler ve Girişimci İşadamları Derneği (Sevgider) tarafından plaket töreni düzenlendi. Törende Silopi Kaymakamı Bünyamin Yıldız'a Plaketini Murat Yusufoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Murat Esentürk'e plaketini Giyaseddin Kaynar, İlçe Müftüsü Doktor Mehmet Nurullah Aktaş'a plaketini, Mehmet Bilen ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Yaşar'a ise Sıdık Boz verdi.

 

Plaket töreni sonrası sahne alan Gökmen Grubu Türkçe ve Kürtçe ilahiler okudu.Etkinlik daha sonra gecenin ilerleyen saatlerinde kadar devam etti. (Emcet Yalçın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir