• DOLAR 32.459
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2448.357
  • ...

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Siirt fıstıkçılık birimi bünyesinde Siirt fıstığı ile ilgili her türlü bilgi, teknik destek ve soruna daha hızlı çözüm bulmak amacıyla 0484 223 40 00 numaralı "Alo Siirt Fıstığı" hattının kurulduğunu açıkladı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, üreticilere daha iyi hizmet vermek amacıyla teknik alandaki eksiklerini gidermek için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Demirhan "Üreticilerimize daha iyi hizmet vermek amacıyla Siirt fıstığında teknik alandaki eksiklerimizi hızla gidermek için aralıksız çalışıyoruz. Siirt fıstıkçılık birimi bu alandaki ihtiyacı yakın zamanda tamamen giderecektir. Siirt fıstıkçılık birimi teknik elemanlarımız gerek üniversitemiz hocaları gerekse de Antep Fıstığı araştırma Enstitü ile koordineli çalışarak üreticilerimizin ihtiyacı olan tüm teknik desteği eksiksiz verecektir. Üreticilerimizin fıstıkçılık birimizle sürekli temas halinde olmalarını ve kulaktan dolma bilgilere itibar etmemelerini ve özellikle ilaçlama gübreleme ve beslemede İl Müdürlüğümüzün önerilerini uygulamalarını istiyoruz." ifadelerini kullandı. (Murat Orhan-İLKHA)