• DOLAR 32.442
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2443.223
  • ...
Camiye Hayır, Dansa Defileye Evet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Şanlıurfa`da Veysel Karani Mahallesinde bulunan Özlek Camii din görevlileri ve cami cemaati tarafından 21 Nisan`da başlatılan "Namazını Camide kıl, Ödülü kap, Haydi Çocuklar Camiye" Kampanyasının, "Velilerden Şikayet Geldi" gerekçesiyle iptal edildiği öğrenildi.
 
Şanlıurfa merkezde bulunan Özlek Camii din görevlileri, Mahmut Akgül ve İmam Doğan, cami cemaati ve esnaflarla beraber örneğine az rastlanır bir program yapmışlardı. Cuma namazı hutbede program hakkında bilgi veren din görevlisi programın amacının; çocuklara cami havasını teneffüs ettirmek ve namaz bilincini aşılamak olduğunu açıklamıştı. Cuma namazı çıkışı vatandaşları programın tanıtımı için el broşürleri dağıtıldı.
 
21 Nisan`da başlayıp, 22 Haziran`da bitecek olan programın el broşürlerinde, "Namazını Camide Kıl, Puanları Topla, Ödülü Kap! ,"Haydi, Çocuklar Camiye. 63 Gün Namazını Camide Kıl, Minibook`u Al" gibi yazılar bulunuyordu. Ayrıca katılanların vakit namazlarına göre puanları hesaplanacak ve puanına göre ödülleri verilecek. 63 gün boyunca beş vakit namazını camide kılanlara Minbook`lar verilecek. En az bir gün katılana ise zekâ küpleri hediye edilecekti.
 
Dün bu kampanyanın velilerden gelen şikâyet üzerine İptal edildiği iddia edildi. Kimin ne için şikâyet olduğu öğrenilmezken. Peygamberler şehri olan Şanlıurfa`da yine geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa Belediyesince düzenlenen ve bizzat Belediye Başkanının katıldığı, Peygamberlerin kemiklerini sızlatan, yaşları 7 ile 15 yaş arasında değişen küçük kızlara dans ve defile gösterisi yaptırılmıştı. Dans ve defileye ses çıkarmayan veliler gerçekten şikâyetçi mi oldu, yoksa bu bahane mi merak ediliyor. (Mehmet Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir