• DOLAR 32.473
  • EURO 34.712
  • ALTIN 2436.353
  • ...

Bu yıl kapılarını 12'nci kez kapılarını ziyaretçilerine açan Travel Turkey İzmir 2018 Fuarı'nda Artuklu Belediyesi, Derik Belediyesi ve Nusaybin Belediyesince açılan tanıtım stantlarıyla görücüye çıktı.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman'ın himayesinde; Artuklu Belediye Başkan vekili de olan Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk ile Derik Belediye başkan vekili de olan Derik Kaymakamı Hakan Kafkas'ın hazır bulunduğu fuar stantlarında ziyaretçilere Mardin ve Mardin'in sahip olduğu sosyal, kültürel ve ekonomik zenginlikler anlatıldı.

Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk ile Derik Kaymakamı Hakan Kafkas, ilçeleri adına açılan stantlarda fuar boyunca hazır bulunup, Mardin'i merak eden misafirleri bizzat ağırlayarak, Mardin'in sahip olduğu kültürel zenginlikler hakkında bilgi verdi.

Trawel Turkey Fuarını ziyaret eden birçok şehrin valisi, belediye başkanı, sivil toplum örgütü temsilcisi, sanatçı, gazeteci ve yazarların da aralarında bulunduğu çok sayıda tanınmış sima Mardin'in tanıtımı için açılan Artuklu, Derik ve Nusaybin stantlarını ziyaret ederek, kadim şehre yoğun ilgi göstermeleri dikkat çekti.

İzmir'de gerçekleşen Travel Turkey Fuarı'nın Mardin şehrinin tanıtımı açısından çok verimli geçtiğini kaydeden Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, 4 gün süren fuarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kentin sahip olduğu zenginliklerin fuar boyunca Mardin'i merak eden, şehre ilgisi olan ya da gönül bağı bulunan ziyaretçilere Mardin'in sahip olduğu güzellikleri anlattıklarını kaydeden Kaymakam Öztürk, şunları söyledi:

"Mardin Büyükşehir Belediye Başkan vekilimiz de olan Mardin Valimiz Sayın Mustafa Yaman'ın öncülüğünde güzel şehrimiz Mardin'in tanıtımı için başlatılan çalışmaların birini daha tamamlamış olduk. Güzel Mardin'imizin mimari güzelliğini yansıtan destinasyonumuzla desteklediğimiz standımız ziyaretçilerimizden büyük ilgi gördü. Zor bir dönemin ardından kısa bir süre içerisinde ciddi bir çalışmayla, alt yapısı, üst yapısıyla, ekonomik, sosyal ve kültürel yatırımlarıyla yeniden ihya ve inşa edilen Mardin'imizle yolu kesişen 3 milyon misafirimiz oldu. Mardin adına büyük bir rekor güzel bir rakam olan bu misafir sayısına daha fazlasını eklemek üzere hep birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İzmir'de bir kez daha gördük ki; Mardin, önce kültürel zenginlikleri ve tabi mimari güzellikleriyle koca fuarın en fazla ilgi çeken stantlarının başında geldi. Tanıtım stantlarımızı ziyaret eden Mardin'i merak eden bütün misafirlerimize Mardin'imizin sahip olduğu bütün zenginlikleri anlattık. Mardin'i henüz görmemiş olan misafirlerimize ise; ellerini çabuk tutmalarını ve şehrimizi biran önce ziyaret etmelerini söyledik. Mardin'i henüz görmemiş, Mardin'deki kültürel zenginlikleri, hoşgörü ortamını yaşamamış, kadim şehrin o mistik havasını solumamış olanların yaşamında önemli bir eksikliğin olduğunu ve O eksiği en kısa zamanda gidermeleri konusunda misafirlerimize dilimizin döndüğünce güzel Mardin'imizi anlatmış olduk. Öyle sanıyorum ki, çok güzel bir tanıtım oldu, her şey güzel Mardin'imiz için."

Mardin Büyükşehir Belediyesi ile Artuklu Belediyesi tarafından kayyum döneminde yapılan çalışmaların tanıtım filmlerinin dönüşümlü olarak dev ekrandan misafirlere izletildiği Artuklu Belediyesi tanıtım standında, ziyaretçilere Mardin'in tanınmış kuruyemiş ve kahve markası Artukbey tarafından kahve ve kuruyemiş ikramı yapıldı, Artuklu Belediyesi Kültür İşler Müdürlüğü'nce hazırlanan hediye paketleri dağıtıldı.

Dünyanın en uzun boylu insanına ilgi büyüktü

Bu arada Guinness Rekorlar Kitabı'na göre 2 metre 51 santim boyuyla dünyanın yaşayan en uzun boylu insanı olan Sultan Kösen, Travel Turkey İzmir'de açılan Derik Stadı'nda hayranlarıyla bir araya geldi.

Aslen Derikli olan Kösen, memleketinin standını fuarda yalnız bırakmazken, dünyanın en uzun boylu insanını gören vatandaşlar fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştı.

Tanıtım standında Mardin İl Kültür Turizm Müdürü Alaattin Aydın, Mardin Turizm ve Otelciler Derneği Başkanı Özgür Azad Gürgör, Mardin'de turizm alanında faaliyet gösteren Grand Yay Oteli Genel Müdürü Mehmet Çelebi, Adana Dostlar Restoran İşletme Sahibi Cevat Aydoğdu, Türkuaz Turizm'in sahibi Şeyhmus Demir ile İzmir'de faaliyet gösteren Mardinli sivil toplum örgütleri temsilcileri de hazır bulundu. (M. Salih Keskin - İLKHA)