• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
"Yemen yanıyor Yemen büyük bir acı içerinde"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş "İslam dünyası kan ve gözyaşı içerisinde. Suriye'yi, Irak'ı, Arakan'ı, Filistin'i, Doğu Türkistan'ı görüyorsunuz. Şimdi de Yemen yanıyor, Yemen büyük bir acı içerinde. Nedir bunun sebebi? Farklılıklarımızı ayrımcılık olarak birileri ileriye sürüyor. Hâlbuki biz bin sene farklılıklarımızı zenginlik olarak görmüş ve huzur içerisinde yaşamış bir medeniyetin çocuklarıyız." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Mardin'de din görevlileri ile bir araya geldi.

Din görevlilerinin, Peygamberlerin varisi olduklarını belirten Erbaş, "Peygamberimizin şahitlik yapması, müjdelemesi, ikaz etmesi, uyarması, vaiz, mürşit, muallim, rehber, önder olması, Allah'ın dinine davet etmesi, iyiliği emredip kötülükten men etmesi vasıfları bugün bize emanet." şeklinde konuştu.

"Örnek bir hayatımız olmalı"

Din görevlilerin sahip olması gereken en önemli hasletlerden birinin güzel ahlak olduğunu söyleyen Erbaş, "Örnek bir hayatımız olmalı." ifadesini kullandı.

Erbaş, "Rabbinin yoluna hikmetle ve güzel öğütle çağır." ayetini hatırlatarak "Güzel öğüt konusunda Allah Resulü Efendimizin metodu ortada. Öğretiniz, kolaylaştırın, zorlaştırmayınız. Müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz. Özellikle Kur'an kurslarımızda çocuklarımıza yönelik yaklaşımlarımız bu metot çerçevesinde olmalı." şeklinde konuştu.

Yaz Kur'an kurslarına gelen öğrencilerin kışın da hafta sonlarında cami derslerine katılmalarını sağlamanın bilgilerini unutmamalarına yardımcı olacağına işaret eden Erbaş, "Bunu yapalım. Çocuklarımızın cami ile bağını güçlendirelim. Onların kalbini camiye bağlı hale getirmek için gayret edeceğiz." dedi.

Gençlere sahip çıkmanın en önemli vazifelerden biri olduğunu vurgulayan Erbaş, "Her Hocamıza 10 Genç Emanet" projesi başlattıklarını söyledi.

"Biz farklılıklarımızı zenginlik olarak görerek huzur içerisinde yaşamış bir medeniyetin çocuklarıyız"

İslam dünyasında çıkartmak istenen fitne ve tefrika hareketlerine dikkati çeken Erbaş, şunları söyledi;

"İslam dünyası kan ve gözyaşı içerisinde. Suriye'yi, Irak'ı, Arakan'ı, Filistin'i, Doğu Türkistan'ı görüyorsunuz. Şimdi de Yemen yanıyor, Yemen büyük bir acı içerinde. Nedir bunun sebebi? Farklılıklarımızı ayrımcılık olarak birileri ileriye sürüyor. Hâlbuki biz bin sene farklılıklarımızı zenginlik olarak görmüş ve huzur içerisinde yaşamış bir medeniyetin çocuklarıyız."

Müslümanlıkta kabileciliğin olmadığını, mezhepleri zenginlik olarak görmek gerektiğini ifade eden Erbaş, ırkçılığı çıkartıp kışkırtmaya devam edenlerin şimdi de mezhep kavgası çıkartmaya çalıştıklarını söyledi. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir