• DOLAR 32.443
  • EURO 34.849
  • ALTIN 2452.516
  • ...
"Bölgenin en büyük kongre merkezini inşa ediyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te merkez Şahinbey Belediyesi tarafından ilçenin en büyük mahallelerinden olan Akkent Mahallesi'ne inşa edilen Doğu ve Güneydoğu'nun en büyük kongre merkezi olan Şahinbey Kongre Merkezi'nin yapımında sona gelindi.

Şahinbey Kongre Merkezi inşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çalışmalar ile ilgili bilgi aldı.

Şahinbey Kongre Merkezi'nin görkemli mimarisiyle ve çok fonksiyonlu olması nedeniyle Gaziantep'in ve çevre illerin birçok sosyal kültür organizasyonuna ev sahipliği yapacağını belirten Tahmazoğlu, söz konusu merkez tamamlandığında bölgeye hitap edeceğini söyledi.

Şahinbey Kongre Merkezi'nde adım adım sona gelindiğini müjdesini veren Tahmazoğlu, "Her yıl hızlı bir nüfus artışıyla büyüyen Şahinbey'imizin gerçekten de böyle bir kültür merkezine ihtiyacı vardı. Projelendirmesinin tamamı belediyemizdeki mimarlar ve mühendisler tarafından yapıldı. İnşaatımız hızla devam ediyor. 35 bin metrekare inşaat alanı olan, içerisinde bin 600 kişilik büyük salon, iki tane küçük salon ve 11 tane toplantı salonu bulunan dev bir merkez inşa ediyoruz. Yine içerisinde iki katlı otopark, restoranlar, gençlik merkezleri bulunacak olan bu kongre merkezimizde biz birde evlendirme müdürlüğümüzün bir şubesini açmayı planlıyoruz. Böylelikle vatandaşımızın kına, düğün ve yemekli toplantı, kongreler ile sosyal etkinler yapacağı kapsamlı bir merkez olacak. Her açıdan baktığımızda Gaziantep'imizin böyle bir merkeze ihtiyacı olduğunu görüyoruz. Bu büyük tesisimizi Gaziantep'imize kazandırmak istiyoruz." dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir