• DOLAR 32.474
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2419.736
  • ...
Yüzlerce lise öğrencisi gözaltına alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa'da başkent Paris'te yaşanan protestoların Cumartesi günü yeniden artmasından endişe ediliyor. İstihbarat birimleri "bazı göstericilerin ortalığı yakıp yıkmak ve öldürmek için" başkente geleceği uyarısında bulundu.

Başbakan Edouard Philippe haftasonu en az 65 bin güvenlik mensubunun muhtemel bir yeni dalgayı yatıştırmak için görev yapacağını açıkladı.

Öte yandan dün devam eden protestolarda okullarda eğitimi aksattıkları gerekçesiyle 700'den fazla lise öğrencisi gözaltına alındı. Binlerce lise ve ortaokul öğrencisinin de üniversitelere giriş kriterlerinin ağırlaştırılması ve öğretmen sayısının azaltılması endişesi nedeniyle protestolara katıldığı bildiriliyor.

Fransa'da haftalardır devam eden akaryakıt zammı karşıtı protestoları sonucunda Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, zammı geri çektiğini bildirmişti. Zamların 2019 yılı bütçesinde yer almayacağı açıklanmıştı.

17 Kasım'da başlayan eylemlerde dört kişi hayatını kaybetmiş, 200'den fazla kişi yaralanmıştı. Eylemler milyonlarca euroluk maddi hasara neden olmuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir