• DOLAR 32.465
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2453.279
  • ...
Son kullanma tarihi geçmiş ürünlere el konuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde gıda denetimleri kapsamında marketlerdeki son kullanma tarihleri geçmiş ürünlere imha edilmek üzere el konuldu.

Şahinbey Belediyesi'ne bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde yaptığı denetimlerde bin 511 adet son kullanma tarihi geçmiş gıda ürünlerine, 92 adet kaçak dolum yapılan kozmetik (şampuan) malzemesine, 500 kilo kokmuş et, sucuk ve sakatat ürünlerine el koyarak imha etti.

Yapılan denetimlerle ilgili bilgi veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ilçe genelinde zabıta ekiplerinin gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerinin denetimlerine ağırlık verdiğini belirtti.

Denetimlerde son kullanma tarihi geçmiş ürünlere el konulduğu bilgisini veren Tahmazoğlu, şunları söyledi:

"Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Ruhsat Denetim Müdürlüğü ekiplerimiz marketlerde, bakkallarda, kasaplarda ve benzer yerlerde yapılan denetimler sonrası özellikle son kullanma tarihi geçmiş bin 511 adet ürüne el koydu. Bu denetimler sırasında son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin yanı sıra şişeler, paketler içinde ne olduğu belli olmayan ürünlere de el kondu. Ayrıca okul önlerinde satılan, çocukların sağlığını tehdit edecek, son kullanma tarihi geçmiş içeriği belli olmayan ürünlerde toplanıldı. Son kullanma tarihi 4 yıl geçmiş kremlere ve kozmetik ürünlerine ve bakkallarda satılan ilaçlara el konuldu. Vatandaşlarımızın da kendi sağlıklarını düşünerek bu konularda duyarlı olmalarını ve ilaçları eczaneden almalarını istiyoruz. Bu tür ürünleri satan yerleri zabıta ekiplerimize günün hangi saati olursa olsun bildirsinler." dedi.

Tahmazoğlu, denetimler sırasında zabıta ekiplerinin mukavemetle de karşılaştığını belirterek, "Yapılan bu denetimler vatandaşın sağlığı için ve bu ürünleri yakalamakta kolay değildir. Denetimler sırasında, zabıta ekiplerimiz çarşıda ve pazarda korsan geri dönüşümcüler ve izinsiz satış yapanlara da müdahale ediyor. Bu denetimler sırasında mukavemetle de karşılaştıkları oluyor. Bu denetimler sırasında birçok kesici ve delici malzemeye ekiplerimiz tarafından el konuldu." ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir